Thuiszorg Olympia levert in Eindhoven en omgeving zorg aan cliënten thuis

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft bij Thuiszorg Olympia bv de last onder dwangsom beëindigd. Thuiszorg Olympia levert in Eindhoven en omgeving zorg aan cliënten thuis. De last onder dwangsom had betrekking op het eerste deel van de aanwijzing die de inspectie aan Thuiszorg Olympia gaf.

Wat is er aan de hand
De inspectie zag dat het bij Thuiszorg Olympia ontbrak aan een aantal belangrijke randvoorwaarden voor goede en veilige zorg. Om die reden gaf de inspectie in december 2019 een aanwijzing, een maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

De aanwijzing viel uiteen in twee onderdelen. In het eerste deel van de aanwijzing stond dat de zorg moet voldoen aan een aantal normen op het thema ‘veilige zorg’. Thuiszorg Olympia moet ervoor zorgen dat de wijkverpleging bekwaam en bevoegd is om voorbehouden handelingen te verrichten. Ook moet er een verantwoorde omgang met medicatie zijn. Eind januari 2020 stelde de inspectie vast dat Thuiszorg Olympia nog niet voldeed aan deze normen. Om die reden vond de inspectie een last onder dwangsom noodzakelijk.

De inspectie heeft de naleving nauwlettend gevolgd en stelt vast dat Olympia Zorg in de periode van de last onder dwangsom geen cliënten had die betreffende zorg nodig hadden. Er waren geen cliënten waarbij zorgverleners van Thuiszorg Olympia een taak hadden bij het klaarzetten, aanreiken en/of toedienen van medicatie.

Daarmee is het handhavingstraject ten einde gekomen. Er zijn geen dwangsommen verbeurd. Dat betekent dat Olympia Zorg geen geld hoeft te betalen.

Hoe nu verder
De inspectie verwacht dat Thuiszorg Olympia de inspectie informeert zodra zij zorgt verleent aan een of meer cliënten bij wie zorgverleners een taak hebben bij controleren, klaarzetten, aanreiken en/of toedienen van medicatie. De inspectie zal op dat moment opnieuw nagaan of Thuiszorg Olympia voldoet aan de normen.

Documenten
Olympia B.V Eindhoven einde last onder dwangsom februari 2020
Thuiszorg Olympia B.V. Eindhoven verlengen deel II van aanwijzing december 2019


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde last onder dwangsom Thuiszorg Olympia bv
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 06 mei 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!