Deze wet kan ertoe bijdragen dat bij aanbieders het kaf van het koren wordt gescheiden

Het is goed dat er een wet komt die het mogelijk maakt om 'zorgcowboys' te weren uit het bestel. Dat is de strekking van een brief van Patiëntenfederatie Nederland aan de Tweede Kamer.

In de brief schrijft de Patiëntenfederatie dat patiënten erop moeten kunnen vertrouwen dat er alleen zorgaanbieders op de markt zijn die kwalitatief goede en veilige zorg bieden. En die er tevens toe bijdragen dat de zorg betaalbaar blijft. “Wij zien helaas dat er aanbieders – en nieuwe toetreders - zijn die niet allereerst de zorg voor de cliënt voor ogen lijken te hebben, maar het eigen gewin. Deze wet kan ertoe bijdragen dat bij aanbieders het kaf van het koren wordt gescheiden.”

Niet alleen nieuwe gevallen
De Patiëntenfederatie wijst erop dat de nieuwe regels niet alleen moeten gelden voor nieuwe toetreders, maar ook voor zorgverleners die al actief zijn. Uit de brief: “Daarnaast zijn wij van mening dat het van belang is dat de vergunning wordt ingetrokken van toegetreden zorgaanbieders die geen kwalitatief goede en veilige zorg bieden. De aan de Wtza-vergunning verbonden intrekkingsgronden moeten dit mogelijk maken. Patiëntenfederatie Nederland vraagt extra aandacht voor zorgaanbieders die toegetreden zijn vóór invoering van de Wtza.” De Kamer praat volgende week over de plannen.

Lees hier onze brief aan de Tweede Kamer


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patiëntenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Patiëntenfederatie is blij met wet die wildgroei aan zorgaanbod beperkt
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 jan 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!