De gezondheidsverschillen tussen inwoners van verschillende Haagse wijken zijn groot

Zorgverzekeraar CZ gaat deel uitmaken van de regiegroep van Gezond en Gelukkig Den Haag (GGDH). Dit is een regionaal netwerk van gemeente Den Haag, zorg- en welzijnspartners in de Stichting Transmurale Zorg, LUMC-Campus Den Haag, burgerinitiatieven, kennisinstituten en zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Menzis en CZ. GGDH streeft er naar dat iedere Haagse burger zich – binnen zijn eigen mogelijkheden – zo gezond en gelukkig mogelijk kan voelen.

De gezondheidsverschillen tussen inwoners van verschillende Haagse wijken zijn groot. GGDH pakt deze verschillen aan door een beweging op gang te brengen waarbij de juiste zorg op de juiste plek georganiseerd wordt. De doelstelling van GGDH is drieledig: de gezondheid van de inwoners van Den Haag verbeteren, de ervaren kwaliteit van de zorg en ondersteuning verbeteren en tegelijkertijd de kosten verlagen.

Binnen vier ‘thematafels’ (herontwerp systemen, eHealth/ICT, arbeidsmarkt en preventie) wordt de aanpak besproken. Zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Menzis en CZ zijn het afgelopen jaar betrokken geweest bij deze thematafels.

Versnelling juiste zorg op juiste plek
Naast CZ treedt ook de NZa toe tot de regiegroep van GGDH. Zowel de NZa als CZ willen met hun toetreding tot de regiegroep onder meer bijdragen aan meer gebruik van data. Denk daarbij bij de NZa aan data-analyse en aan het helpen mogelijk maken van experimenten als het gaat om regulering en of financiering. CZ wil graag een bijdrage leveren aan het datateam en kan geld en/of experts bieden op datagebied. De verwachting is dat de deelname van CZ en de NZa een versnelling geven aan de beweging om de juiste zorg op de juiste plek te organiseren, over de verschillende domeinen heen.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zorgverzekeraars zetten zich in voor aanpak gezondheidsverschillen in Den Haag
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 24 jan 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!