Meditime mag voorlopig geen invasieve ingrepen zoals haartransplantaties uitvoeren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Meditime bv, bekend als Hair Time Istanbul, een aanwijzing gegeven. De inspectie ziet ernstige risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Meditime voert onder de naam Hair time Istanbul haartransplantaties en andere (haar)behandelingen uit. De particuliere kliniek is gevestigd in Capelle aan den IJssel. Meditime mag voorlopig geen invasieve ingrepen zoals haartransplantaties uitvoeren.

Wat is er aan de hand?
Op meerdere thema’s, waaronder medicatieveiligheid, medische technologie, infectiepreventie en bevoegdheid behandelaar, voldoet Meditime niet aan de voorwaarden voor goede zorg.  Bij Meditime worden voorbehouden handelingen, zoals haartransplantaties en PRP-behandelingen, uitgevoerd door mensen die daartoe niet bevoegd zijn.

Het onderzoek van de inspectie bestond uit een bezoek op 10 maart en telefonische gesprekken met de bestuurder en een bij de kliniek betrokken medisch specialist. De medische specialist werd door de bestuurder aangewezen als eindverantwoordelijk voor de geleverde zorg. In het telefoongesprek gaf deze specialist echter aan alleen advies te geven over het opzetten van een kwaliteitssysteem en het verkrijgen van een accreditatie. Naar eigen zeggen zag zij geen patiënten en voerde zij geen behandelingen uit.

Hoe nu verder?
De inspectie heeft in totaal 24 verbeterpunten geformuleerd voor Meditime. Daarvan moeten ieder geval 18 tekortkomingen zijn opgelost voor de kliniek weer invasieve behandelingen mag uitvoeren. De kliniek krijgt vier maanden de tijd voor alle maatregelen.

Als Meditime niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Aanwijzing Meditime B.V. (Hair Time Istanbul) Capelle aan de IJssel maart 2020
Rapport Meditime B.V. (Hair Time Istanbul) op 10 maart 2020 te Capelle aan den IJssel


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor Meditime bv (bekend als Hair Time Istanbul)
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 30 mrt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!