Cosmetisch artsen moeten voorwaarden bij hervatten reguliere zorg naleven

Artsen die cosmetische zorg verlenen mogen hun reguliere behandelingen alleen onder voorwaarden hervatten. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) krijgt signalen dat sommige cosmetisch artsen ál hun behandelingen al (willen) hervatten, ook zonder dat daarvoor een onmiddellijke medische noodzaak bestaat. De inspectie wijst de cosmetisch artsen nadrukkelijk op de overheidsinformatie en richtlijnen van het RIVM daarover.

De voorwaarden zijn:
  • zorg op voldoende afstand (e-health of op meer dan 1,5 meter) heeft altijd de voorkeur; alleen waar dat niet mogelijk is mag daarvan afgeweken worden;
  • er moet een individuele medische indicatie zijn;
  • de behandeling moet op dat moment medisch noodzakelijk zijn, uitstel is medisch niet verantwoord;
  • de medische noodzaak moet bestaan op basis van het deskundige oordeel van de zorgprofessional (niet op basis van de wens van de patiënt/cliënt).

De bevoegde instanties zien toe op deze regels en kunnen handhavend optreden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Cosmetisch artsen moeten voorwaarden bij hervatten reguliere zorg naleven
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 05 mei 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!