Doel van de code is dat mensen die geen transfer kunnen maken naar een vaste zitplaats in de taxibus wel veilig vervoerd kunnen worden in hun rolstoel

De ingangsdatum van de nieuwe code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR) is verschoven van 1 juli 2020 naar 1 januari 2021. Ieder(in), Dwarslaesie Organisatie Nederland en Spierziekten Nederland zijn blij met de verlenging. Nu is er gelegenheid om de code volledig passend te maken voor mensen die gebruik maken van rolstoelvervoer.

Ontbrekende ISO-certificering
Doel van de code is dat mensen die geen transfer kunnen maken naar een vaste zitplaats in de taxibus wel veilig vervoerd kunnen worden in hun rolstoel. Voor mensen met een rolstoel die voorzien is van een ISO-certificering met bijbehorende haaksymbolen werkt de code goed. Maar voor mensen met een stoel die zodanig is aangepast dat de ISO-certificering niet afgegeven kan worden, is er nu tijd om aan een oplossing te werken waarmee die stoelen toch veilig vervoerd kunnen worden.

Iedereen moet mee kunnen
Daarnaast zijn er ook nog mensen die graag met de taxibus mee willen, maar die nog geen rolstoel hebben met ISO-certificaat. Voor hen is vervanging van de huidige rolstoel naar een ISO-gecertificeerde rolstoel noodzakelijk. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Ieder(in), Dwarslaesie Organisatie Nederland en Spierziekten Nederland pleiten daarom voor een realistische overgangstermijn zodat de mensen die nog geen ISO-gecertificeerde rolstoel hebben, gewoon mee kunnen. Daarover gaan we met het ministerie van I&W, VWS en de VNG in gesprek.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Ingangsdatum code rolstoelvervoer verlaat
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers
  • Datum: 13 mei 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!