Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Het stemmen bij verkiezingen is vooral voor mensen met een visuele en mensen met een verstandelijke beperking nog niet goed toegankelijk. Dat blijkt uit onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens. 

Het onderzoek geeft inzicht in obstakels die mensen met een lichamelijke, visuele, verstandelijke beperking of psychische aandoening ervaren als zij gaan stemmen. Een paar voorbeelden: stembiljetten zijn onoverzichtelijk en moeilijk leesbaar; stembureaus en stemhokjes zijn niet toegankelijk. 

Hoe kan het beter?

In de samenvatting ‘Onbeperkt stemmen’ van het College voor de Rechten van de Mens staan aanbevelingen en praktische tips om iedereen de kans te geven mee te doen aan verkiezingen. Deze aanbevelingen zijn opgesteld samen met mensen met een beperking. Het College geeft de verbeteringen door aan de politiek, aan de gemeenten en aan mensen met een beperking. Zodat er snel verbeteringen mogelijk zijn, ook voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

Link naar het Onderzoeksrapportage toegankelijkheid verkiezingen - College Rechten van de Mens

Bron: Ieder(in)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 08 mei 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!