De kwaliteit van zorg in deze praktijk schiet tekort

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft 123 Tandartsen en Orthodontie B.V. in Deventer namens de Minister voor Medische Zorg en Sport een aanwijzing gegeven. De kwaliteit van zorg in deze praktijk schiet tekort en er zijn risico’s voor de patiëntveiligheid en de kwaliteit van zorg.

Wat is er aan de hand
Uit het onderzoek van de IGJ bleek dat 123 Tandartsen en Orthodontie B.V. op vier onderdelen niet voldeed aan de normen voor het waarborgen van goede zorg. De infectiepreventie, dossiervoering, radiologie en organisatie waren niet op orde. Voor de inspectie zijn er daarmee grote risico’s voor de patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg. Zo is de steriliteit van instrumenten niet geborgd, voldoet het röntgenapparaat niet aan de stralingseisen en worden dossiers niet voldoende bijgehouden. Ook is niet bekend waar patiënten buiten kantooruren met spoedklachten terecht kunnen.

Dit moet 123 Tandartsen en Orthodontie B.V. verbeteren
Binnen een termijn van vijf dagen moet de praktijk het gebruik van schoon en steriel instrumentarium hebben geborgd en moet het beleid voor immunisatie op orde zijn. Daarnaast moet het röntgenapparaat voldoen aan de vereisten. Voor de andere tekortkomingen in de aanwijzing heeft de praktijk twee maanden de tijd om de verbeteringen door te voeren. Het gaat daarbij om meerdere maatregelen op het gebied van infectiepreventie, dossiervorming en de organisatie.

Hoe nu verder
De inspectie volgt de naleving van de aanwijzing nauwlettend. Als 123 Tandartsen en Orthodontie B.V. in Deventer de verbeteringen niet binnen de daarvoor vastgestelde termijnen heeft doorgevoerd, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Documenten
Aanwijzing 123 Tandartsen en Orthodontie B.V.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Aanwijzing voor 123 Tandartsen en Orthodontie B.V. in Deventer
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 27 mei 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!