De eerste continuïteitsbijdragen zijn afgelopen week door de zorgverzekeraars overgemaakt aan zorgaanbieders

De zorgverzekeraars hebben via VECOZO ruim 5500 aanvragen voor een continuiteïtsbijdrage ontvangen. Zorgaanbieders (met een omzet kleiner dan tien miljoen euro) die zorg leveren die vergoed wordt vanuit de basisverzekering of een aanvullende verzekering, zijn door de zorgverzekeraars in de gelegenheid gesteld de maandelijkse bijdrage aan te vragen. Dit kan sinds 15 mei. De eerste continuïteitsbijdragen zijn deze week door de zorgverzekeraars overgemaakt aan zorgaanbieders.

Met de continuïteitsbijdrage-regeling zorgen zorgverzekeraars ervoor dat zorgaanbieders in deze moeilijke tijd het hoofd boven water kunnen houden. Zorgaanbieders kunnen met de bijdragen van zorgverzekeraars hun doorlopende kosten blijven betalen, zoals personeelskosten, huur en bijvoorbeeld het loon van de praktijkhouder.

Verwerking 
Sinds 15 mei kunnen zorgaanbieders gefaseerd de continuiteïtsbijdrage aanvragen via VECOZO. Zij ontvangen 5 tot 10 werkdagen later bericht van de zorgverzekeraar(s) of zij in aanmerking komen voor de bijdrage. Als dat het geval is, gaat de zorgverzekeraar over tot uitbetaling. Mocht er maatwerk nodig zijn dan is het niet altijd te voorkomen dat deze termijn wordt overschreden. Zorgaanbieders ontvangen bij de eerste betaling de continuïteitsbijdrage over de maanden maart en april. Hierna wordt de bijdrage maandelijks uitbetaald. 

Aanvragen
De aanvragen voor een continuiteïtsbijdrage blijven binnenkomen. Zorgverzekeraars willen zorgaanbieders ruim voldoende gelegenheid bieden om de bijdrage aan te vragen. Daarom is er nog geen einddatum bepaald en kan de bijdrage in elk geval aangevraagd worden gedurende de huidige looptijd van de regeling, dus tot en met 30 juni 2020.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Zorgverzekeraars Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Eerste zorgaanbieders ontvangen continuiteïtsbijdrage
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 02 jun 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!