Present heeft wel verbeteringen doorgevoerd, maar nog niet genoeg om te voldoen aan de aanwijzing

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Present een last onder dwangsom gegeven. Deze maatregel heeft betrekking op de locatie aan het Meesplein in Leerdam waar Present ouderenzorg biedt.

Dit is er aan de hand
De inspectie ziet bij Present, locatie Meesplein, risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Daarom gaf de inspectie in oktober van dit jaar een aanwijzing. De aanwijzing had betrekking op twee thema’s: deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. Met die maatregel verplichtte de inspectie de zorgaanbieder om de zorg binnen een maand tijd te verbeteren.

De inspectie stelt na onderzoek vast dat Present wel verbeteringen heeft doorgevoerd, maar nog niet genoeg om te voldoen aan de aanwijzing.

Een greep uit de bevindingen:
  • Present zorgt niet voor voldoende deskundigheid op het gebied van infectiepreventie.
  • Zorgverleners en medewerkers op Meesplein passen de richtlijnen infectiepreventie en hygiëne niet goed toe.
  • Present heeft de rollen en verantwoordelijkheden van medewerkers onvoldoende vastgelegd. Hierdoor weten zij niet bij wie zij vragen moeten stellen op het gebied van infectiepreventie en hygiëne.

Dit moet Present doen
Om te zorgen dat Present alsnog voldoet aan de aanwijzing, legt de inspectie een last onder dwangsom op.

Present moet binnen twee weken (uiterlijk 9 december 2020) de nodige verbeteringen doorvoeren. Als Present hieraan niet binnen deze termijn voldoet, moet zij daarna voor iedere twee weken dat niet wordt voldaan een geldbedrag (dwangsom) betalen van € 5.000,-. Dit met een maximum van € 15.000,-.

De inspectie volgt de naleving nauwlettend. Present mag op locatie Meesplein geen nieuwe cliënten aannemen totdat zij voldoet aan de aanwijzing.

Documenten
Present Meesplein Leerdam last onder dwangsom 25 november 2020
Present Meesplein Leerdam november 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Last onder dwangsom voor Stichting Present, locatie Meesplein in Leerdam
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 03 dec 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!