In de brief kijken de zorgverzekeraars terug op de coronacrisis en blikken zij vooruit

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft namens de zorgverzekeraars de bewindslieden van het ministerie van VWS met een brief geïnformeerd over de regelingen die zij hebben getroffen voor zorgaanbieders. De zorgverzekeraars hebben in de afgelopen maanden vrijwel alle zorgaanbieders de mogelijkheid geboden hun gederfde omzet te compenseren met een continuïteitsbijdrage vanuit de zorgverzekeraars. In de brief kijken de zorgverzekeraars terug op de coronacrisis en blikken zij vooruit.

In Trouw vandaag een toelichting door ZN-voorzitter Dirk Jan van den Berg, eerder sprak hij over het onderwerp in een item op BNR Nieuwsradio. (Kijk voor meer informatie op de site van Zorgverzekeraars Nederland)

In de brief spreken zorgverzekeraars hun waardering uit voor de inzet, de flexibiliteit en het improvisatievermogen van alle zorgverleners in de afgelopen maanden. Reflecterend op de gebeurtenissen in de afgelopen periode zien zorgverzekeraars dat het zorgstelsel robuust is gebleken in crisistijd, doordat alle partijen verantwoordelijkheid hebben genomen voor het toegankelijk houden van zorg voor verzekerden. Ook onderstrepen de zorgverzekeraars het belang om nu door te pakken met vernieuwing en innovatie, waarbij zij de goede ervaringen tijdens de coronaperiode graag op grotere schaal willen toepassen. Tot slot pleiten zorgverzekeraars voor het behoud van ruimte, flexibiliteit en variatie in ons zorgstelsel. Volgens zorgverzekeraars zijn deze eigenschappen van het huidige stelsel essentieel om de zorg ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Zorgverzekeraars Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Brief zorgverzekeraars aan VWS: terugkijken op coronacrisis en vooruitblik
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 04 aug 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!