Woningen en zorgkantoren van twee zorgaanbieders zijn door de recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW doorzocht

De recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW doorzocht gisteravond twee kantoren van  zorgaanbieders. Ook de woningen van twee voormalige bestuurders van deze zorgaanbieders zijn doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar oplichting en fraude met declaraties voor zorg. Er is administratie in beslag genomen.

Behalve twee zorgaanbieders die medische zorg, medisch specialistische zorg en abortuszorg verleenden, zijn ook de twee voormalige bestuurders als verdachte aangemerkt. Het vermoeden is dat de twee zorgaanbieders een afspraak hadden gemaakt om bij zorgverzekeraars duurdere  behandelingen te declareren  dan dat toegestaan was. Hiernaast heeft de zorgaanbieder die abortuszorg verleent vermoedelijk meer subsidie gedeclareerd dan waar deze recht op had. De verdenking is valsheid in geschrift en oplichting in de periode van 2010 tot en met 2016.
Het nadeel door de vermoedelijke fraude wordt geschat op meer dan 1.000.000 euro. Het onderzoek door de recherche Zorgfraude is in november gestart

Zorgfraude kan zorgstelsel ondermijnen
Declaraties van behandelingen in de zorg gaan vaak rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Patiënten kunnen via de websites van hun zorgverzekeraar zelf de declaraties van hun zorgaanbieders bekijken. Door die te controleren en eventuele fouten te melden bij de zorgverzekeraar kan mogelijke fraude door zorgaanbieders worden ontdekt. In Nederland hechten we aan goede gezondheidszorg. Een groot deel van de Nederlandse begroting wordt daar aan besteed. Het is belangrijk dat geld dat bestemd is voor zorg, ook aan zorg besteed wordt. Fraude met zorggelden kan ons zorgstelsel ondermijnen. Daarom treden overheid en ketenpartners hier krachtig tegen op.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Inspectie SZW
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Doorzoekingen in onderzoek naar declaratiefraude
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 30 jan 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!