Als het ministerie het belang van patiënten- en cliëntenparticipatie echt onderschrijft, dan moet er een goede loonindexatie komen

Er moet een einde komen aan de stille bezuiniging op de drie landelijke organisaties Patiëntenfederatie, MIND en Ieder(in). Sinds 2010 is de subsidie voor deze koepelorganisaties hetzelfde gebleven. Terwijl prijzen en lonen flink zijn gestegen. In het belang van patiënten- en gehandicaptenparticipatie moet er een goede indexering komen, luidt de oproep van de drie organisaties aan minister Bruins (VWS).

De structurele instellingssubsidies waar het hier over gaat, stelt de organisaties in staat om op de komen voor de rechten en belangen van patiënten, cliënten in de ggz en mensen met een beperking.

Woekeren
Door de decentralisaties groeit de vraag naar lokale en regionale ondersteuning vanuit de koepels. Ook wordt er op de organisaties een steeds groter beroep gedaan als het gaat om de inbreng van ervaringsdeskundigheid. ‘We moeten steeds meer woekeren met de inzet van medewerkers’, waarschuwen de koepels.

Loonindexatie
‘Tot nu toe hebben we telkens stilzwijgend uitvoering gegeven aan het beleid. Elk jaar zochten we opnieuw naar oplossingen om de gevraagde activiteiten uit te voeren met minder uren. Maar wat ons betreft is een einde gekomen aan deze stille bezuiniging.” Als het ministerie het belang van patiënten- en cliëntenparticipatie echt onderschrijft, dan moet er een goede loonindexatie komen, schrijven de koepelorganisaties in een brief aan de minister.

De oproep aan de minister vindt u hier


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Stop de stille bezuiniging op de koepels
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 17 okt 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!