Op maandag 20 juni start het tweedaagse handelsbezoek van Denemarken aan Nederland, geleid door het Deens Kroonprinselijk paar Frederik en Mary.

Zij ontmoeten onder meer Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, premier Mark Rutte en minister voor Energie en Klimaat Rob Jetten. Het belangrijkste onderwerp is samenwerking tussen de landen op het gebied van duurzame energie en slimme gezondheidszorg. Ruim 30 toonaangevende Deense bedrijven reizen mee.

Het koninklijk bezoek naar Nederland is het grootste officiële bezoek van Denemarken in 2022 en
brengt een grote delegatie van bedrijven en beleidsmakers bij elkaar. Naast de Koninklijke Hoogheden Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary van Denemarken zullen de minister van Klimaat en Energie Dan Jørgensen en de minister van Gezondheid Magnus Heunicke afreizen naar Nederland. Zij worden daarbij begeleid door 30 Deense bedrijven op het gebied van groene energie en slimme gezondheidszorg, waaronder Vestas, Topsoe, Netcompany en ALK, en zes bedrijfsorganisaties. Ook zal Birgitte Hjort Sørensen (beter bekend als Katrine Fønsmark van de hitserie Borgen) aanwezig zijn.

Het officiële bezoek richt zich op de energietransitie ( stadsverwarming, energie-efficiëntie en
windenergie op zee) en de gezondheidstechnologie (HealthTech en MedTech). Nederland en Denemarken delen een innovatieve mindset en een focus op duurzaamheid, digitale oplossingen en geavanceerde technologie. Onder de kop ‘Samenwerken voor groene en slimme oplossingen’, brengt het bezoek Deense en Nederlandse beleidsmakers, bedrijven en experts binnen de zorg en de energiesector samen, om oplossingen te zoeken voor toekomstige uitdagingen. Gedurende het
tweedaagse bezoek vinden diverse key note speeches, presentaties, paneldiscussies en werkbezoeken plaats in vier grote steden in Zuid-Holland: Rotterdam, Delft, Leiden en Den Haag. De delegatie brengt onder meer een bezoek aan de Universiteitscampus Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum, het Rotterdamse startupcentrum CIC en het Floating Office in de Rotterdamse haven. 

De Deense delegatie wordt ontvangen door minister-president Mark Rutte, die op maandagochtend een toespraak zal houden over de samenwerking tussen Denemarken en Nederland op het gebied van groene en innovatieve oplossingen, en minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten. Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zullen aanwezig zijn tijdens het diner in de Grote Kerk in Den Haag op maandagavond.

Lees hier meer over het Deense staatsbezoek en het programma.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ambassade Denemarken, Den Haag.
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ambassade Denemarken, Den Haag.
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Deens Kroonprinselijk paar leidt grote handelsdelegatie naar Nederland
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 18 jun 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!