De inspectie verplicht de zorgverlener te stoppen met zijn beroep in afwachting van het oordeel van de tuchtrechter

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft zorgverlener C. Roest uit Woudenberg een last tot onmiddellijke onthouding van de beroepsactiviteiten opgelegd. Hij voldoet niet aan de voorwaarden om goede en veilige zorg te verlenen. De inspectie verplicht de zorgverlener te stoppen met zijn beroep in afwachting van het oordeel van de tuchtrechter. 

Dit is er aan de hand
De inspectie heeft geen vertrouwen in de manier waarop de heer C. Roest zorg verleent. De inspectie kreeg een aantal meldingen over de wijze waarop hij de zorgverlening aan cliënten inricht en heeft meerdere onderzoeken gedaan.

De inspectie concludeert dat er sprake is van een risicovolle situatie en dat deze zorgverlener op dit moment niet voldoet aan de voorwaarden om goede en veilige zorg te verlenen.
Zijn gedragingen zorgen voor een grote kans op ernstige benadeling van de gezondheid van zijn cliënten. Enkele gedragingen van de zorgverlener hebben al geleid tot ernstige benadeling van de gezondheid van personen. In het belang van de volksgezondheid is het nodig dat de zorgverlener stopt met zijn beroepsactiviteiten als GZ- en klinisch psycholoog en psychotherapeut, totdat het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg over dat handelen heeft geoordeeld.

Hoe nu verder?
Dit betekent dat de zorgverlener per direct niet meer mag werken als GZ- en klinisch psycholoog en psychotherapeut. Het handelen van de zorgverlener wordt over uiterlijk acht weken door middel van een tuchtklacht voorgelegd aan het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Het Tuchtcollege beoordeelt of het handelen van de zorgverlener verwijtbaar is en of de zorgverlener zijn werk kan hervatten.

Documenten
Zakelijke weergave LOOB zorgverlener C. Roest

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/09/01/last-tot-onmiddellijke-onthouding-van-beroepsactiviteiten-voor-ggz-zorgverlener
Originele titel: Last tot onmiddellijke onthouding van de beroepsactiviteiten voor ggz-zorgverlener de heer C. Roest
Doelgroep: Zorgprofessionals
Datum: 2022-09-04


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com