De inspectie verplicht de zorgverlener te stoppen met zijn beroep in afwachting van het oordeel van de tuchtrechter

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft zorgverlener C. Roest uit Woudenberg een last tot onmiddellijke onthouding van de beroepsactiviteiten opgelegd. Hij voldoet niet aan de voorwaarden om goede en veilige zorg te verlenen. De inspectie verplicht de zorgverlener te stoppen met zijn beroep in afwachting van het oordeel van de tuchtrechter. 

Dit is er aan de hand
De inspectie heeft geen vertrouwen in de manier waarop de heer C. Roest zorg verleent. De inspectie kreeg een aantal meldingen over de wijze waarop hij de zorgverlening aan cliënten inricht en heeft meerdere onderzoeken gedaan.

De inspectie concludeert dat er sprake is van een risicovolle situatie en dat deze zorgverlener op dit moment niet voldoet aan de voorwaarden om goede en veilige zorg te verlenen.
Zijn gedragingen zorgen voor een grote kans op ernstige benadeling van de gezondheid van zijn cliënten. Enkele gedragingen van de zorgverlener hebben al geleid tot ernstige benadeling van de gezondheid van personen. In het belang van de volksgezondheid is het nodig dat de zorgverlener stopt met zijn beroepsactiviteiten als GZ- en klinisch psycholoog en psychotherapeut, totdat het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg over dat handelen heeft geoordeeld.

Hoe nu verder?
Dit betekent dat de zorgverlener per direct niet meer mag werken als GZ- en klinisch psycholoog en psychotherapeut. Het handelen van de zorgverlener wordt over uiterlijk acht weken door middel van een tuchtklacht voorgelegd aan het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Het Tuchtcollege beoordeelt of het handelen van de zorgverlener verwijtbaar is en of de zorgverlener zijn werk kan hervatten.

Documenten
Zakelijke weergave LOOB zorgverlener C. Roest


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Last tot onmiddellijke onthouding van de beroepsactiviteiten voor ggz-zorgverlener de heer C. Roest
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 04 sept 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!