Het is PZP Health Care niet gelukt om de kwaliteit van zorg te verbeteren

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft PZP Health Care een aanwijzing gegeven. De thuiszorg die PZP Health Care biedt in de omgeving van Rotterdam en Capelle aan den IJssel vertoont al langere tijd tekortkomingen. PZP Health Care moet binnen 4 maanden aan de normen uit de aanwijzing voldoen.

Dit is er aan de hand
Op 9 juni 2023 stelde de inspectie PZP Health Care onder verscherpt toezicht van een halfjaar. Het is PZP Health Care niet gelukt om binnen die tijd de kwaliteit van zorg te verbeteren. Zo sluiten risico’s, zorgplannen en rapportages nog steeds niet goed op elkaar aan. Ook houden de zorgverleners van PZP Health care zich onvoldoende aan de richtlijnen voor het veilig bewaren en geven van medicijnen. Daarnaast moet PZP Health Care incidenten goed onderzoeken en waar nodig verbeteringen doorvoeren. Bovendien stuurt het bestuur van PZP Health Care onvoldoende op de kwaliteit van zorg. 

Hoe nu verder?
Om af te dwingen dat PZP Health Care alsnog de noodzakelijke verbeteringen doorvoert, legt de inspectie nu een aanwijzing op. Hiermee is  het verscherpt toezicht tot een einde gekomen. PZP Health Care moet uiterlijk 19 mei 2024 voldoen aan de aanwijzing. Als het nodig is, kan de inspectie verdere maatregelen nemen. 

Documenten
Aanwijzing PZP Health Care, Rotterdam, januari 2024
Einde verscherpt toezicht PZP Health Care, Rotterdam, januari 2024

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Aanwijzing voor PZP Health Care uit Rotterdam
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 feb 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!