Sharaida voldoet niet aan de normen voor verantwoorde en goede zorg en vertoont grote tekortkomingen

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Sharaida Care Thuiszorg in Diemen een aanwijzing gegeven. De zorg van Sharaida voldoet niet aan de normen voor verantwoorde en goede zorg en vertoont grote tekortkomingen.

Dit is er aan de hand
Op 8 oktober 2020 bracht de inspectie een bezoek aan Sharaida. Dit na eerdere bezoeken in 2018 en 2019 en een periode van een half jaar waarin Sharaida onder verscherpt toezicht van de inspectie stond. De inspectie stelt nu vast dat Sharaida nog steeds niet voldoet aan 11 van de 12 getoetste normen op de volgende terreinen:

  • de cliënt centraal (o.a. zorg bieden volgens goedgekeurde indicaties, zorg evalueren en aanpassen als dat nodig is);
  • integrale zorg bieden (wijkverpleging volgens zorgplan, afgestemd met andere zorgverleners en mantelzorgers);
  • veilige zorg (risico’s in beeld hebben, vastgelegd in de dossiers van de cliënten, veilige en zorgvuldige medicatieverstrekking);
  • een professionele, autonome positie voor de wijkverpleegkundige;
  • sturen op kwaliteit en veiligheid (o.a. kwaliteitsinformatie, incidenten en ervaringen van cliënten gebruiken om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, voldoende intern toezicht, genoeg deskundig personeel voor alle aangeboden zorg).

Vanwege de ernst van de situatie heeft de inspectie een aanwijzing gegeven. Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren.

Sharaida Care Thuiszorg moet uiterlijk op 12 mei 2021 voldoen aan de normen op de genoemde terreinen. Anders kan de inspectie een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom opleggen om de verbeteringen af te dwingen.

Documenten
Sharaida Care Thuiszorg Diemen aanwijzing januari 2020
Sharaida Care Thuiszorg Diemen oktober 2020

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2021/01/20/aanwijzing-voor-sharaida-care-thuiszorg
Originele titel: Aanwijzing voor Sharaida Care Thuiszorg
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-01-21

Relevante artikelen ...

Samen ten strijde tegen malafide thuiszorgorganisaties Deze kleine groep zorgaanbieders stelt de grote meerderheid die goede zorg levert en goed declareert in een kwaad daglicht Zorgverzekeraars, toezic... Thuiszorg Thu, 27 Jun 2019, 12:29:23
Magazine ‘Toezicht op zorgnetwerken’ uitgebracht Dit magazine is bedoeld om zorgnetwerken in Nederland te inspireren Steeds vaker krijgen mensen zorg thuis en dat vraagt het nodige. Vanuit zorgverle... Thuiszorg Mon, 27 May 2019, 14:42:25

Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com