Innovatie van governance vraagt om governance van innovatie

De auteurs Pieter Vos en Cor Calis hebben namens de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) een nieuw whitepaper uitgebracht, waarin zij uitgebreid ingaan op de spanning tussen innovatie (dingen anders doen) en governance, hetgeen veel meer over behoud gaat (dingen niet anders doen). Aanleiding hiervoor is dat zij zien dat innovatie de enige manier is om de grote problemen in de gezondheidszorg op te lossen. Meer van hetzelfde werkt niet meer, het verergert zelfs de problemen. En governance is het vehikel bij uitstek om innovatie in goede banen te leiden.

Spanningsvolle relatie
Echter, innovatie en governance hebben een spanningsvolle relatie. De vraag is dan ook: hoe kunnen wij governance zo vormgeven dat innovatie ruim baan krijgt en de kans krijgt de problemen die het publiek belang bedreigen – onvoldoende arbeidskracht, disbalans van uitgaven en gezondheidswinst, een dodelijke complexiteit die demotiverend werkt, een krachteloze stem van cliënt en burger – op te lossen? En hoe kunnen wij het publiek belang in de zorg voor langere tijd borgen, ervan uitgaande dat zelfregulering in de zorgsector het belangrijkste borgingsmechanisme is?

Voorstel van Calis en Vos
In dit whitepaper stellen Vos en Calis voor om aan een wezenlijk andere samenstelling van de raad van toezicht (rvt) met andere competenties te denken. En aan vergaande samenwerking met cliëntenraad en ondernemingsraad (versmelting van toezicht en medezeggenschap) en andere zeggenschapsverhoudingen, zoals de burger als partner. Calis en Vos geven aan: “We zien uiteraard een belangrijke rol weggelegd voor bestuurders en toezichthouders om dit proces aan te sturen. Het doel van de paper is dan ook om in de zoektocht naar passend bestuur en toezicht handvatten te bieden en de discussie daarover te stimuleren”. Dit document is voorzien van een aantal stellingen die bij deze discussie kunnen helpen.

Bron: NVTZ (Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn)