De prestaties en tarieven voor mondzorgbehandelingen 2019  zijn door de NZa bekendgemaakt

De NZa heeft de prestaties en tarieven voor mondzorgbehandelingen in 2019 bekendgemaakt. Op basis van signalen en verzoeken die we ontvangen van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars bekijken we ieder jaar samen met de beroeps- en branchepartijen hoe we de prestaties, tarieven en regels voor de mondzorg beter kunnen aansluiten op de actuele zorgpraktijk. Hieronder staan de belangrijkste wijzigingen voor 2019.

Beoordelen röntgenfoto nu apart declarabel
Tandartsen kunnen voortaan ook alleen voor het beoordelen van een röntgenfoto een prestatie in rekening brengen. Door het toevoegen van prestaties voor het beoordelen wordt voorkomen dat foto’s opnieuw worden gemaakt als deze alleen beoordeeld moeten worden. De huidige prestaties gelden namelijk voor zowel het maken als het beoordelen van een röntgenfoto.

Nieuwe prestaties voor tandtechniek in eigen beheer
De prestaties en tarieven voor tandtechniek in eigen beheer zijn herzien op basis van onderzoek en bieden nu meer ruimte om innovatieve technieken te bekostigen.

Bijzondere tandheelkunde
Centra voor bijzondere tandheelkunde (CBT) kunnen vanaf 2019 het collectief maximum tijdstarief (X831) in rekening brengen, óok als zij niet erkend zijn als instelling voor medisch-specialistische zorg (IMSZ). Tot 2019 kunnen centra zonder deze IMSZ-toelating alleen prestatie U05 ‘Tijdstarief begeleiding moeilijk behandelbare patiënten in eenheden van vijf minuten’ in rekening brengen.

Zie ook
- Vaststelling gewijzigde beleidsregel Bijzondere tandheelkunde instellingen 2019 (CI/18/15c)
- Circulaire gewijzigde Beleidsregel orthodontische zorg, Beleidsregel tandtechniek in eigen beheer en Regeling mondzorg (CI/18/09c)
- Circulaire gewijzigde Beleidsregel tandheelkundige zorg, Beleidsregel tandtechniek in eigen beheer en Regeling mondzorg (CI/18/08c)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Prestaties en tarieven voor mondzorg 2019 bekend
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 24 juni 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!