Zorgkantoren nemen de in 2017 opgehoogde tarieven V&V op in de herschikking 2017, zo heeft Zorgverzekeraars Nederland bekend gemaakt.

De nieuwe tarieven 2017 komen voort uit het extra bedrag van € 100 miljoen dat VWS voor 2017 beschikbaar heeft gesteld voor het kwaliteitskader verpleeghuiszorg. Zorgkantoren informeren hierover de zorgaanbieders in hun regio.

Hogere tarieven 2017

In juli 2017 publiceerde de NZa de aangepaste beleidsregels (BR/REG-17137f en BR/REG-17136f). Het extra bedrag van € 100 miljoen voor 2017 is op verzoek van het ministerie van VWS verwerkt in de tarieven voor de prestaties verpleging & verzorging (V&V) ZZP en VPT 4 tot en met 10. ActiZ is blij dat de extra middelen zijn toegevoegd aan de tarieven en beschikbaar zijn voor alle zorgaanbieders die deze zorg leveren.

De zorgkantoren verwerken de tarieven in de herschikking

Zorgkantoren verwerken de nieuwe tarieven in de herschikking en maken op deze wijze de juiste definitieve productieafspraken voor 2017. Zorgkantoren en zorgaanbieders moeten uiterlijk 31 oktober 2017 bij de NZa de definitieve productieafspraken indienen. Het regionale basistariefpercentage van het zorgkantoor en de eerder toegekende toeslag voor de ontwikkelplannen -maximaal 3%- voor 2017 blijven hetzelfde.

Na een nieuwe beschikking ontvangen zorgaanbieders een hoger tarief

De vergoeding is op basis van de hogere tarieven per ZZP- of VPT-prestatie. De nieuwe tarieven worden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017 verwerkt, nadat er een beschikking is afgegeven. De tarieven voor MPT-prestaties zijn niet gewijzigd.

Het zorgkantoor informeert de zorgaanbieders

Het zorgkantoor informeert zorgaanbieders in de regio, bijvoorbeeld via de website en/of per mail, over wat de verwerking van de tarieven betekent voor het declaratieverkeer.

Tarieven 2018 en betekenis Wlz inkoop

De NZa heeft ook de tarieven VV ZZP en VPT 4 tot en met 10 voor 2018 opgehoogd met € 335 miljoen voor de implementatie van het kwaliteitskader. Het is nog niet duidelijk welke impact deze extra middelen gaan hebben op de Wlz-inkoop 2018. Hierover vindt landelijk nog overleg plaats.

ActiZ is van mening dat de extra middelen voor 2018 net zoals in 2017 beschikbaar moeten komen voor alle zorgorganisaties die aan het kwaliteitskader moeten voldoen, dat zorgorganisaties ruimte moeten hebben om eigen keuzes te maken bij de inzet van deze middelen en dat extra administratieve lasten moeten worden voorkomen. Zodra meer bekend is, volgt nadere informatie.

Bron: ActiZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 29 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!