Samen werken aan toekomst van de zorg. De zorgbehoefte van de persoon is het uitgangspunt van goede zorg.

Daarom moeten we de zorg ook echt rondom de persoon organiseren. Te vaak lijken regels, procedures en belangen het vertrekpunt. Het systeem is dan dominant geworden. Maar het kan ook anders. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid en gezamenlijke opgave voor alle bij de zorg betrokken partijen om dat in praktijk te brengen. Zorgverzekeraars willen daarom samen met hen werken aan vernieuwing van de zorg.

Dat is de centrale boodschap van Ambitie 2025, de op 26 september in Den Haag gepresenteerde toekomstvisie van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland. In de voorbereiding van de ambitie heeft ZN gesproken met tal van partijen: van verzekerden tot zorgverleners, van wetenschappers tot scholieren.

Verbinden, vertrouwen en vernieuwen

Met Ambitie 2025 onderstrepen zorgverzekeraars het belang van samenwerking: verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Want de enorme opgave waar de zorg de komende jaren voor staat, maakt goede samenwerking onmisbaar. Wederzijds vertrouwen moet daarbij de basis zijn. En de vernieuwing strekt zich ook uit over de manier waarop zorgverzekeraars zelf hun rol vervullen.

Zorg in de regio

De veranderende zorgvraag maakt het nodig de zorg de komende jaren anders te gaan organiseren. Om te zorgen dat het zorgaanbod optimaal aansluit op de veranderende vraag willen zorgverzekeraars, samen met patiënten en zorgverleners, het toekomstige zorglandschap vormgeven. Primair in de regio en waar nodig op landelijk niveau. Solidariteit mag daarbij niet uit het oog worden verloren. Daarom blijven zorgverzekeraars zich richten op een effectieve en efficiënte besteding van premiegeld en een beheerste ontwikkeling van de zorguitgaven.

Ontzorgen

Zorgverzekeraars willen samenwerken met zorgverleners vanuit wederzijds vertrouwen. Zij hebben de ambitie zorgverleners in de administratie te ‘ontzorgen’, zodat die zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan het verlenen van zorg. Want zorg is mensenwerk.

Download hier de Ambitie 2025

Bron: Zorgverzekeraars Nederland


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!