Het convenant biedt volgens ZN goede aanknopingspunten om de samenwerking tussen de beroepsgroepen verder vorm te geven

Zorgverzekeraars en zorgkantoren vinden het belangrijk dat mensen met een beperking tijdig de juiste en goede zorg krijgen. Ook Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft daarom het convenant medisch generalistische zorg (mgz) ondertekend. Samen met onder meer Ieder(in), KansPlus en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) willen de zorgverzekeraars en zorgkantoren de toegang tot zorg door huisartsen en artsen voor verstandelijk gehandicapten verbeteren.

Het convenant biedt volgens ZN goede aanknopingspunten om de samenwerking tussen de beroepsgroepen verder vorm te geven. ZN pleit er verder voor om een dergelijk convenant ook voor de ouderenzorg te sluiten.

Het convenant medisch generalistische zorg is ondertekend door:

-Ieder(in)
-InEen
-KansPlus
-Landelijke Huisartsenvereniging
-Nederlandse Vereniging van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten
-Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland
-Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland
-Zorgverzekeraars Nederland

De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd, de Nederlandse Zorgautoriteit en Zorginstituut Nederland zijn betrokken geweest bij de totstandkoming van het convenant en het ministerie van VWS onderschrijft de inhoud ervan.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Zorgverzekeraars Nederland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Zorgverzekeraars Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: ZN ondertekent convenant medisch generalistische zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 04 nov 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!