Het Keerpunt een justitiële jeugdinrichting heeft aanbevelingen voor een deel opgepakt en opgelost

Justitiële jeugdinrichting Het Keerpunt heeft een deel van eerder uitgebrachte aanbevelingen opgepakt en opgelost. Er zijn onder andere maatregelen genomen om de toegangscontrole te verbeteren en correcte toepassing van ordemaatregelen en disciplinaire straffen te bevorderen.

Op andere verbeterpunten wordt op korte termijn echter meer van de inrichting verwacht. Bijvoorbeeld over drugsontmoediging, medische en psychische screening van jongeren die in het weekend binnenkomen en de aanwezigheid van school bij de bespreking van behandelplannen. Dit blijkt uit tussentijds toezicht van de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Jeugdzorg (sinds 1 oktober 2017 de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting). De inspecties hebben de jeugdinrichting dan ook gevraagd om binnen acht weken aan te geven hoe ze de openstaande verbeterpunten gaat oplossen.

Lees het volledige bericht met rapport op de website van de Inspectie Veiligheid en Justitie.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Uitkomst tussentijds toezicht JJI Het Keerpunt: deel aanbevelingen opgepakt, drie verbeterpunten vragen nog aandacht
  • Datum: 19 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!