Doel is het verder verbeteren van toegankelijke en innovatieve zorg voor patiënten in de regio Den Haag-Leiden nu en in de toekomst.

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) en Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) willen intensiever en duurzamer gaan samenwerken. Het gaat daarbij om de huidige samenwerkingsverbanden te verstevigen en samenwerking op nieuwe terreinen te onderzoeken. Doel is het verder verbeteren van toegankelijke en innovatieve zorg voor patiënten in de regio Den Haag-Leiden nu en in de toekomst. Beide raden van bestuur hebben afgesproken in januari 2018 te starten met een verkenning hoe deze samenwerking tot stand gebracht kan worden.

HMC en LUMC natuurlijke partners
Beide organisaties werken op verschillende onderdelen in de patiëntenzorg al jaren intensief samen, zoals op het terrein van oncologie, neurochirurgie, neurovasculaire zorg, multitrauma zorg, cardiologie en ouderengeneeskunde. Intensivering van de samenwerking op deze gebieden van patiëntenzorg beoogt verdere verbetering hiervan in onze regio. Ook in onderwijs en opleiding van coassistenten en medisch specialisten bestaat een succesvolle samenwerking. Onderzoek en innovatie vindt op diverse vakgebieden plaats door samenwerking in klinisch onderzoek en wetenschappelijke toepassing van gezamenlijke vernieuwing in de zorg.

Bestuursvoorzitters Paul Doop (HMC) en Willy Spaan (LUMC): “HMC en het LUMC vullen elkaar uitstekend aan. Wij willen gezamenlijk de acute en complexe zorg in de regio Den Haag-Leiden behouden en verbeteren voor patiënten. Met een intensievere en duurzamere samenwerking zijn wij in staat onze gezamenlijke toekomstvisie te realiseren om vanuit onderzoek en onderwijs te komen tot innovatieve zorg voor iedereen in de regio Den Haag-Leiden”.

Samenwerkingspartners in de regio
De afgelopen jaren is door goede samenwerking in de regio de aanwezigheid van academisch onderzoek en onderwijs al sterk gegroeid in Den Haag. Hiervan profiteert de regio in bredere zin. Ook de andere samenwerkingsverbanden in het regionale (bio)medische netwerk zijn van groot belang en dienen ons inziens te worden versterkt. De ontwikkelingen in de samenwerking tussen HMC en het LUMC zullen daarom expliciet in goede samenspraak gaan met de andere ziekenhuizen en regiopartners. Het uiteindelijke doel is om samen met hen de medisch specialistische zorg voor alle inwoners van de regio naar een kwalitatief nog hoger niveau te brengen en toekomstbestendig te maken.

De gezondheid van mensen voorop
De gezondheidszorg is in transitie, waarbij zorg zo dicht mogelijk bij mensen thuis wordt georganiseerd. HMC en het LUMC zijn ervan overtuigd dat de patiënt in de regio Den Haag-Leiden profiteert van deze samenwerking. Innovatie voor de verbetering van gezondheid van mensen komt door het samenspel van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs beter en sneller bij een brede groep burgers terecht. “Er ligt een kans voor nieuw wetenschappelijk onderzoek en innovatie op het gebied van minder complexe aandoeningen en ziektebeelden, evenals die voor grootstedelijke problematiek. Zo kunnen we de wisselwerking versterken tussen zorg en academische kennis om ook de nieuwe generatie artsen en onderzoekers zo breed mogelijk te kunnen blijven opleiden,” aldus Doop en S


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : LUMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: HMC en LUMC willen intensiever en duurzamer samenwerken
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 20 dec 2017

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!