€19,2 miljoen per jaar erbij voor de ambulancesector.

Voor de ambulancesector komt vanaf volgend jaar meer geld beschikbaar. In totaal krijgen de regionale ambulancevoorzieningen er binnen het bestaande kader structureel € 19,2 miljoen per jaar bij. Het extra geld is nodig om ervoor te zorgen dat er voldoende ambulancepersoneel is om de benodigde zorg te kunnen bieden.

Dit bedrag komt voort uit berekeningen van de Nederlandse Zorgautoriteit en van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het extra geld is een gevolg van herziene loonkosten (€ 13,5 miljoen) en meer ambulance-inzetten in 2016 (€ 5,7 miljoen). De NZa verwerkt de extra financiële middelen vanaf 2018 in de jaarlijkse budgetten van de regionale ambulancevoorzieningen. Daarnaast blijft jaarlijks 10 miljoen beschikbaar voor de opleiding van voldoende nieuwe ambulanceverpleegkundigen en ambulancechauffeurs.

Nieuw is dat in de budgetten voor de regionale ambulancevoorzieningen nu ook een extra bedrag beschikbaar komt voor de inzet van Automatische Externe Defibrillators (AED's) door organisaties die geen zorgaanbieder zijn. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.

Tot nu toe konden organisaties die geen zorgaanbieder zijn, zoals supermarkten of sportverenigingen, de kosten voor het gebruik van deze AED's alleen direct verhalen via de zorgverzekering van de patiënt. Dat gebeurde vaak niet omdat dit lastig is. Vanaf 2018 kunnen deze organisaties de kosten voor de directe inzet van AED's vergoed krijgen via de regionale ambulancevoorziening. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Meer geld beschikbaar voor ambulances en AED's vanaf 2018
  • Datum: 20 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!