De activiteiten van SKILZ vloeien voort uit het Kwaliteitskader verpleeghuiszorg

Op 11 april 2018 is de Stichting Kwaliteits Impuls Langdurige Zorg (SKILZ) opgericht. SKILZ is een samenwerkingsverband tussen V&VN, NVAVG en Verenso en heeft tot doel om de ondersteuning van en zorg voor mensen met een complexe en langdurige zorgvraag te verbeteren. Onlangs heeft SKILZ van het ministerie van VWS akkoord ontvangen op de subsidieaanvraag. Dit betekent dat deze nieuwe stichting nu echt van start kan gaan!

De activiteiten van SKILZ vloeien voort uit het Kwaliteitskader verpleeghuiszorg. Bewoners van verpleeghuizen en hun naasten moeten erop kunnen rekenen dat er voldoende tijd en aandacht voor hen is en dat de zorg en behandeling inspeelt op wat zij willen en nodig hebben. Daarom gaat  SKILZ gaat aan de slag met het ontwikkelen van multidisciplinaire kwaliteitsstandaarden voor de professionals die de zorg en ondersteuning leveren. Interdisciplinaire samenwerking is daarbij een belangrijk uitgangspunt. We willen immers van elkaar leren, óók op het gebied van kwaliteitsbeleid. Dit alles doen we in nauwe samenwerking met patiënten, mantelzorgers, zorgaanbieders en andere betrokkenen die een rol hebben bij het verbeteren en borgen van kwaliteit.

Resultaatgericht
Het bestuur van SKILZ bestaat uit Bas Castelein van de NVAVG (secretaris), Sonja Kersten van de V&VN (penningmeester) en Nienke Nieuwenhuizen van Verenso (voorzitter). Het bestuur van SKILZ zal worden uitgebreid met iemand die het patiëntenperspectief vertegenwoordigt. De planning is dat in 2019 een klein resultaatgericht bureau is opgericht, een multidisciplinaire richtlijnagenda is geformuleerd en gestart is met de uitwerking van een aantal kwaliteitstandaarden. Daarnaast wordt er gewerkt aan de verdere ontwikkeling om te komen tot een langjarig kwaliteitsbeleid voor de langdurige zorg.

Samen voor kwaliteit
Na een lange periode van voorbereiding en werk achter de schermen, gaat SKILZ nu echt van start. Wij zijn van mening dat we onze ambities alleen gezamenlijk tot een succes kunnen brengen. SKILZ kijkt uit naar een prettige en constructieve samenwerking met oog voor de mensen om wie het gaat en hart voor de professionals in de zorg. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Verenso
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Groen licht voor Stichting Kwaliteits Impuls Langdurige Zorg (SKILZ)
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 25 feb 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!