Vrijdag 30 juni sloten vier ouderenzorgorganisaties een uniek vijfjarig contract met zorgverzekeraar Zilveren Kruis

De ouderenzorg staat voor een grote uitdaging. De komende jaren zullen meer ouderen zorg nodig hebben. Tegelijkertijd heeft de regio te maken met een krappe arbeidsmarkt. Om de ouderenzorg toegankelijk te maken zoeken vier ouderenzorgorganisaties in de regio Gooi en Vechtstreek de samenwerking. Vrijdag 30 juni sloten zij een uniek vijfjarig contract met zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

Het doel van het contract is dat we gezamenlijk aan de zorgvraag die op ons afkomt kunnen voldoen. Hiermee vallen de schotten tussen de financieringsbronnen en organisaties weg. In dit innovatieve contract zijn afspraken gemaakt over de transitie in de komende jaren. Er ontstaat door de afspraken meer ruimte om de ouderenzorg eenvoudiger te organiseren. Meer met elkaar en in de buurt van de oudere en zijn leefomgeving. Een ouderenzorg die minder bepaald wordt door verschillende financieringsstromen en minder administratieve lasten heeft. Het contract sluit naadloos aan bij de afspraken die in het Integraal Zorg Akkoord (IZA) staan.

Jacqueline van der Loo, bestuurder van Amaris Zorggroep, namens de vier zorginstellingen: ‘Met een steeds grotere en steeds ouder wordende groep inwoners in de regio is het een uitdaging om voor iedere oudere de zorg toegankelijk te houden. De gemaakte afspraken zijn vooruitstrevend en ambitieus. Met de ondertekening van dit innovatieve contract zeggen we met elkaar toe dat we de toegankelijkheid van de ouderenzorg voorop zetten en onze eigen organisatiebelangen ondergeschikt maken.’

Dat vraagt van ons om op andere manieren zorg te verlenen en onszelf anders te organiseren dan we nu gewend zijn. Een flinke uitdaging, maar ook een geweldige kans om de ouderenzorg in de regio toegankelijk te houden. Met elkaar als zorgaanbieders en zorgverzekeraar, maar ook samen met burgers, gemeenten en andere zorg- en welzijnspartijen. Want de ondersteuning van kwetsbare ouderen is een maatschappelijke opgave die in deze tijd niet meer alleen achter de deuren van zorgaanbieders plaatsvindt.

Met dit innovatieve contract wordt niet langer vanuit het huidige aanbod van de verschillende organisaties gekeken, maar naar de ouderen en de zorg die zij nodig hebben. Met deze samenwerking slaan we de weg in naar de zorg van de toekomst. Zorgen voor, door en met elkaar staat daarin centraal. Daar gaan we voor.

Bron: Amaris Zorggroep


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Amaris Zorggroep
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Amaris Zorggroep
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Unieke samenwerking ouderenzorg in regio Gooi en Vechtstreek
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 04 jul 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!