(advertentie)

Maandag 16 januari heeft de IGZ het rapport “Veilig voorschrijven moet beter” gepubliceerd.

In dit rapport  formuleert de IGZ vier voorwaarden voor goed voorschrijven van medicatie waarop zij onze branche getoetst heeft. Een goede overdracht van relevante gegevens blijkt de zwakste schakel, maar de rol die de cliënt daarbij zélf kan spelen, wordt nog onderbenut. Wij herkennen het argument dat de cliënt zelf een grotere  rol kan spelen.

De vier voorwaarden voor goed voorschrijven waarop de IGZ getoetst heeft, zijn: gebruik van elektronisch voorschrijven, medicatieoverdracht,  medicatiebeoordeling en verantwoordelijkheidsverdeling. Medicatieoverdracht blijkt de zwakste schakel, en de rol die de cliënt daarbij zélf kan spelen biedt zeker kansen tot verdere verbetering. Overigens wordt de richtlijn voor medicatieoverdracht momenteel herzien.

ActiZ maakt u graag attent op de onlangs hernieuwde Veilige Principes in de medicatieketen, waarin deze onderwerpen aan bod komen, voorzien van diverse praktische hulpmiddelen voor professionals en cliënten.

 

Meer informatie over medicatieveiligheid klik hier

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2020-10-27

Relevante artikelen ...

Één op de zes medicijnen voorgeschreven aan ouderen doet meer kwaad dan goed Een gemiddelde oudere heeft vier chronische gezondheidsproblemen en neemt zes medicijnen, waarvan er één schadelijk kan zijn. Het gebruik van vijf ... Ouderenzorg Mon, 08 Jun 2020, 08:14:52
Verpleeghuizen helder over kwaliteit en veiligheid Alle organisaties in de verpleeghuiszorg hebben gegevens aangeleverd over de kwaliteit van zorg die zij leveren. Het gaat om kwaliteitsinformatie v... Ouderenzorg Wed, 20 Sep 2017, 14:26:47