De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op verpleeghuis Pniël met twee maanden verlengd.

Pniël is een verpleeghuis in Rotterdam van de Lelie zorggroep. Daar verblijven mensen met lichamelijke aandoeningen en met dementie.

In augustus stelde de IGZ de verpleeghuizen Pniël en De Koningshof van de Lelie zorggroep onder verscherpt toezicht. De Koningshof is inmiddels gesloten.

Wat moet Pniël doen?
De inspectie ziet dat Pniël op een aantal terreinen de nodige verbeteringen heeft doorgevoerd. Maar er zijn verbeteringen nodig op de volgende punten, zoals:

- De inspraak van de cliënt moet zichtbaar zijn in het cliëntdossier. De wensen en behoeften van de cliënt moeten ook in het dossier staan.  Medewerkers van Pniël hebben meer tijd nodig om voldoende aandacht te kunnen geven aan de eigen regie van de cliënten. 

- Medewerkers moeten meer tijd krijgen voor begeleiding, coaching en reflectie.

- Meldingen van dingen die mis gaan in de zorg moeten goed worden geanalyseerd. Alleen zo kan iedereen hiervan leren.

Hoe nu verder?
Het verscherpt toezicht loopt nog tot 1 juli 2017. De inspectie zal de komende tijd de voortgang in de gaten houden. Dat zal onder meer gebeuren door onaangekondigde bezoeken.

Bron: IGZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 29 sept 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!