De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verscherpt toezicht ingesteld bij Leven & Zorg B.V.

Het verscherpt toezicht duurt zes maanden. Het geldt alleen voor het onderdeel thuiszorg. De inspectie maakt zich al langere tijd zorgen.

Wat is er aan de hand?
Bij een aantal bezoeken zag de inspectie dat er op heel wat terreinen verbeteringen nodig zijn. Enkele voorbeelden:

  • Niet alle medewerkers zijn goed geschoold voor het werk dat ze doen.
  • Zorgdossiers zijn niet compleet en actueel. Dat is van groot belang om constant goede zorg te kunnen leveren.
  • De zorgteams werken onvoldoende samen. 
  • De wensen en behoeften van de cliënten zijn niet duidelijk.

De raad van bestuur is volgens de inspectie tot nu toe te afwachtend geweest. Ze hebben de gevraagde verbeteringen niet goed opgepakt.

Wat moet Leven & Zorg nu doen?
Leven & Zorg moet binnen zes maanden de nodige verbeteringen doorvoeren. Een deel van de nodige verbeteringen moeten al binnen zes weken in orde zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld over handelingen die medewerkers alleen mogen uitvoeren als ze hiervoor zijn opgeleid.

De IGZ zal Leven & Zorg de komende tijd goed blijven volgen. Dit gebeurt onder meer met onaangekondigde inspectiebezoeken. Daarnaast verwacht de inspectie tussentijdse resultaatverslagen van de zorgaanbieder.

Bron: IGZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 16 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!