Sara’s Thuiszorg is een eenmansbedrijf dat in Rotterdam zorg aan huis levert

Sara’s Thuiszorg voldoet aan de last onder dwangsom die de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) had opgelegd. De zorgaanbieder heeft voldoende maatregelen genomen om de last onder dwangsom te beëindigen.

Dit was er aan de hand
Sara’s Thuiszorg is een eenmansbedrijf dat in Rotterdam zorg aan huis levert. De inspectie had een last onder dwangsom opgelegd omdat Sara’s Thuiszorg niet op tijd en volledig voldeed aan een eerder opgelegde aanwijzing. Een aanwijzing is een maatregel waarmee de inspectie de zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. De organisatie moest verbeteringen doorvoeren op normen uit meerdere thema’s waar de inspectie op let:

  • cliënt centraal 
  • integrale zorg  
  • veilige zorg thuis  
  • professionele autonomie van de wijkverpleegkundige

Wat is er verbeterd
De inspectie heeft vastgesteld dat Sara’s Thuiszorg de gevraagde maatregelen heeft genomen. Daarmee voldoet de zorgaanbieder aan de normen voor goede en veilige zorg die in de last onder dwangsom waren opgenomen. De normen met betrekking tot het thema veilige zorg thuis bleken niet meer van toepassing, omdat Sara’s Thuiszorg geen cliënten in zorg heeft waarbij de zorgaanbieder hulp biedt bij het geven van medicatie.

Sara’s Thuiszorg voldoet tijdig aan de normen uit de last onder dwangsom. Dat betekent dat Sara’s Thuiszorg geen geldbedrag hoeft te betalen.

Vervolgtoezicht
Aan het dwangsomtraject is een einde gekomen, wel vervolgt de inspectie het toezicht. De inspectie constateert dat de sturing op kwaliteit van zorg nog in de kinderschoenen staat. Dit was eerder niet meegenomen in de aanwijzing en de last onder dwangsom. De zorgaanbieder krijgt tot en met 26 januari 2021 de tijd om verbeteringen door te voeren.

Documenten
Sara's Thuiszorg Rotterdam rapportbrief juli 2020
Sara's Thuiszorg Rotterdam toetsing einde begunstigingstermijn juli 2020
Sara's Thuiszorg Rotterdam einde last onder dwangsom mei 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde last onder dwangsom voor Sara’s Thuiszorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 11 aug 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!