De inspectie heeft zorgen over de tekortkomingen in de geboden zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelt Algemeen Thuiszorg Nederland (A.T.N.) onder verscherpt toezicht. A.T.N. biedt hulp en zorg thuis in de regio Amersfoort en Zeist. De inspectie heeft zorgen over de tekortkomingen in de geboden zorg. A.T.N. moet binnen vier maanden maatregelen nemen om dit te verbeteren.

Dit is er aan de hand
Op 24 september bracht de inspectie een vervolgbezoek aan A.T.N. Dat was na een eerder inspectiebezoek in het kader van toezicht op nieuwe zorgaanbieders. De inspectie stelt vast dat A.T.N. nog steeds niet voldoet aan de normen voor goede en veilige zorg. A.T.N. heeft te weinig verbeterd sinds het eerste bezoek in mei. Daarom wil de inspectie de thuiszorgaanbieder intensief volgen.

De inspectie verwacht dat A.T.N. maatregelen neemt om de tekortkomingen weg te nemen. Zo heeft de bestuurder geen zicht op de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Ook kan de bestuurder niet aantonen dat alle zorgverleners bevoegd en bekwaam zijn. Bij enkele cliënten mist er een actuele indicatie of zorgplan. Daarnaast reageert A.T.N. nauwelijks op informatieverzoeken en vragen van de inspectie.

Hoe nu verder
Algemeen Thuiszorg Nederland moet binnen vier maanden maatregelen nemen om te voldoen aan goede en veilige zorg. De inspectie volgt dit tijdens het verscherpt toezicht nauwgezet. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Documenten
Algemeen Thuiszorg Nederland BV Amersfoort september 2021
Algemeen Thuiszorg Nederland BV Amersfoort instellen verscherpt toezicht november 2021

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2021/12/03/verscherpt-toezicht-voor-algemeen-thuiszorg-nederland
Originele titel: Verscherpt toezicht voor Algemeen Thuiszorg Nederland
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-12-04

Relevante artikelen ...

Vitaal Zorg heeft al haar cliënten overgedragen Vitaal Zorg is een thuiszorgorganisatie in Amersfoort met zes cliënten Vitaal Zorg heeft al haar cliënten overgedragen aan een andere zorgaanbieder. ... Thuiszorg Thu, 25 Oct 2018, 15:23:05

Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com