De inspectie heeft zorgen over de tekortkomingen in de geboden zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd stelt Algemeen Thuiszorg Nederland (A.T.N.) onder verscherpt toezicht. A.T.N. biedt hulp en zorg thuis in de regio Amersfoort en Zeist. De inspectie heeft zorgen over de tekortkomingen in de geboden zorg. A.T.N. moet binnen vier maanden maatregelen nemen om dit te verbeteren.

Dit is er aan de hand
Op 24 september bracht de inspectie een vervolgbezoek aan A.T.N. Dat was na een eerder inspectiebezoek in het kader van toezicht op nieuwe zorgaanbieders. De inspectie stelt vast dat A.T.N. nog steeds niet voldoet aan de normen voor goede en veilige zorg. A.T.N. heeft te weinig verbeterd sinds het eerste bezoek in mei. Daarom wil de inspectie de thuiszorgaanbieder intensief volgen.

De inspectie verwacht dat A.T.N. maatregelen neemt om de tekortkomingen weg te nemen. Zo heeft de bestuurder geen zicht op de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Ook kan de bestuurder niet aantonen dat alle zorgverleners bevoegd en bekwaam zijn. Bij enkele cliënten mist er een actuele indicatie of zorgplan. Daarnaast reageert A.T.N. nauwelijks op informatieverzoeken en vragen van de inspectie.

Hoe nu verder
Algemeen Thuiszorg Nederland moet binnen vier maanden maatregelen nemen om te voldoen aan goede en veilige zorg. De inspectie volgt dit tijdens het verscherpt toezicht nauwgezet. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Documenten
Algemeen Thuiszorg Nederland BV Amersfoort september 2021
Algemeen Thuiszorg Nederland BV Amersfoort instellen verscherpt toezicht november 2021


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Verscherpt toezicht voor Algemeen Thuiszorg Nederland
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 04 dec 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!