De jeugdhulp die het Robertshuis biedt niet voldoet aan de eisen voor goede jeugdhulp

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het Robertshuis onder verscherpt toezicht gesteld. Het Robertshuis biedt jeugdhulp op 7 locaties in Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Limburg. De kwaliteit van die jeugdhulp vertoont tekortkomingen. Binnen 6 maanden moet het Robertshuis die tekortkomingen wegnemen.

Dit is er aan de hand
Op 21 en 22 juni bracht de inspectie onaangekondigde bezoeken aan 3 locaties van het Robertshuis in Noorbeek, Slenaken en Mheer. Als vervolg op eerder toezicht in 2019 en naar aanleiding van een signaal. De inspectie voerde gesprekken met ouders van de jeugdigen die hulp ontvangen van het Robertshuis. Op basis van dit toezicht blijkt dat de jeugdhulp die het Robertshuis biedt niet voldoet aan de eisen voor goede jeugdhulp.

Zo past het Robertshuis vrijheidsbeperkende maatregelen toe. Dit is niet toegestaan in de open jeugdhulp. Ook zijn de dossiers van de cliënten niet compleet en worden incidenten niet altijd goed geregistreerd. Tot slot hebben de medewerkers onvoldoende mogelijkheid om te leren door bijvoorbeeld intervisie en scholing.

Hoe nu verder?
Het Robertshuis moet zo snel mogelijk, maar uiterlijk 12 maart 2024 voldoen aan de normen voor goede jeugdhulp. Omdat de tekortkomingen overeenkomsten vertonen met zaken die al in 2019 niet op orde waren, volgt de inspectie dit proces nauwgezet tijdens het verscherpt toezicht. Als het nodig is kan de inspectie verdere maatregelen nemen.

Publicatie
Rapport het Robertshuis, locaties Noorbeek, Slenaken en Mheer

Bron: IGJ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Stichting het Robertshuis onder verscherpt toezicht
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 21 sep 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!