Wat doen de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus met de gezondheid?

'Werk en blijf zoveel mogelijk thuis' luidt het advies, tot minimaal 28 april, om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar wat doet dat met de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen? Inspanningsfysioloog Maria Hopman en haar team van het Radboudumc gaan hier onderzoek naar doen. Dit gebeurt als onderdeel van het grote onderzoek Nijmegen Exercise Study (NES). Hierin volgen de onderzoekers de gezondheid van 24.000 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse of Zevenheuvelenloop.

Maria Hopman volgt al sinds 2011 ongeveer 24.000 lopers voor verschillende gezondheidsonderzoeken: “Van deze groep weten wij dus heel veel. Over hun beweeggedrag, over ziekte, over gezondheid, over risicofactoren. Nu mensen ineens massaal ander gedrag vertonen omdat ze meer thuis zijn en mogelijk daardoor minder bewegen, is het een ideale groep om te onderzoeken wat er met hun fysieke en mentale gezondheid gebeurt.”

Deze week worden de eerste drieduizend vragenlijsten naar de lopers gestuurd, waarbij de deelnemers gevraagd wordt hoe ze nu aan hun beweging komen en welke inspanning ze dagelijks leveren. Ook wordt naar hun gewicht gevraagd en eventuele klachten die zijn ontstaan sinds het thuiswerken. Door de nieuwe situatie te vergelijken met oude data, kan aangetoond worden wat er is veranderd sinds de maatregelen tegen het coronavirus zijn ingevoerd.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Radboudumc onderzoekt de gevolgen van thuiswerken
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 02 apr 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!