Dat is belangrijk omdat op deze manier sneller nieuwe behandelmethoden kunnen worden ontwikkeld

Bedrijven en wetenschappelijke instellingen kunnen vanaf nu sneller starten met klinisch onderzoek met medicijnen en vaccins met genetisch gemodificeerde organismen (ggo’s). Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de doorlooptijd van de verplichte vergunningprocedure voor veel van dit type onderzoek verkort van 120 dagen tot maximaal 56 dagen. Dat is belangrijk omdat op deze manier sneller nieuwe behandelmethoden kunnen worden ontwikkeld om verschillende ziektes en aandoeningen bij mensen te bestrijden.

Minister Van Nieuwenhuizen: “Mooi dat we er samen met alle betrokken partijen voor hebben kunnen zorgen dat onderzoek naar de inzet van nieuwe behandelingen sneller kan starten. Met 56 dagen behoort Nederland tot de top, zonder in te boeten op de veiligheid voor mens en milieu. Dat trekt onderzoek naar Nederland en is goed voor ons innovatieklimaat.”

Om de vergunningsprocedure voor klinisch onderzoek met medische ggo-toepassingen te verbeteren paste Van Nieuwenhuizen het Besluit GGO aan. Die aanpassing is woensdag 23 december in werking getreden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Rijksoverheid
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Rijksoverheid
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Van Nieuwenhuizen versnelt vergunningprocedure gentherapie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 23 dec 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!