Vrijdag 28 juli publiceerde het Reumafonds het jaarverslag over 2016, het jaar waarin het Reumafonds 90 jaar bestond.

In het jaarverslag is de ontwikkeling van het Reumafonds van een klassiek onderzoekfonds naar een moderne patiëntenorganisatie goed terug te zien. Naast stimuleren en financieren van baanbrekend reumaonderzoek en het geven van voorlichting komt het Reumafonds ook actief op voor de belangen van mensen met reuma in politiek en zorg.

Recordbedrag naar wetenschappelijk reumaonderzoek

Onderzoek blijft belangrijk om de gevolgen van leven met reuma draaglijker te maken. In 2016 kon het Reumafonds een recordbedrag van 10 miljoen euro uitgeven aan wetenschappelijk reumaonderzoek naar betere behandeling en genezing van reumatische aandoeningen waar meer dan 2 miljoen Nederlanders mee leven. Zo startte er o.a. een onderzoek naar de gevolgen van reuma en medicatie op de vruchtbaarheid van mannen. Ook kende het Reumafonds een bedrag van 1 miljoen euro toe als eerste tranche om een zorg- en onderzoeksnetwerk naar zeldzame reumatische aandoeningen op te zetten: ARCH.


Succesvolle belangenbehartiging

Ook als belangenbehartiger van mensen met reuma speelde het Reumafonds in 2016 een belangrijke rol om de toegankelijkheid en kwaliteit van de reumazorg te verbeteren. Vaak als deskundige gesprekspartner die samen met patiënten en zorgprofessionals werkt aan duurzame verbeteringen in de reumazorg. Soms als ‘breekijzer’, bijvoorbeeld bij het dreigende tekort aan het medicijn sulfasalazine. In november 2016 waarschuwde het Reumafonds in de media voor dit tekort en mede door deze druk zijn alle partijen snel tot een oplossing gekomen.

In het jaarverslag zijn de activiteiten van 2016 nader uiteengezet.

Lees via deze link het jaarverslag


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 29 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!