Met gepaste trots staat het UMCG in het jubileumjaar 2022-2023 stil bij deze mijlpaal

Als een klein ziekenhuis met acht bedden. Zo begon het UMCG 225 jaar geleden. In het academisch jaar 2022-2023 staat het UMCG uitgebreid stil bij deze mijlpaal met verschillende bijeenkomsten, activiteiten en verhalen.

Het was Evert Jan Thomassen à Thuessink die in 1797 in de binnenstad van Groningen een klein, academisch hospitaal stichtte: het Nosocomium Academicum. Met acht bedden was dit het begin van wat uiteindelijk het UMCG anno 2022 is geworden: een universitair medisch centrum met zo’n 13.000 medewerkers. 
 
Met gepaste trots staan we als UMCG in het jubileumjaar 2022-2023 stil bij de bijna onvoorstelbare tijdreis die het UMCG in de afgelopen 225 jaar heeft gemaakt en waar we nu staan.  
 
Op umcg.nl/225 zijn verhalen te lezen over de historie van het UMCG en de eerste patiënten in 1797. In de loop van het jubileumjaar volgen meer historische verhalen, evenals verhalen van patiënten en medewerkers en vele anderen die betrokken zijn bij het UMCG. En we kijken ook vooruit: hoe ontwikkelt het UMCG verder en hoe gaan we gezamenlijk de grote uitdagingen aan die voor ons liggen? 
 
Publiekslezingen en open dag 
Tot de zomer van 2023 zijn er verschillende activiteiten voor zowel medewerkers als algemeen publiek, waarin we aandacht besteden aan de geschiedenis van het UMCG en hoe onze rol in de afgelopen 225 jaar is ontwikkeld. Met onze medewerkers trapten we het jubileumjaar af tijdens het feest van de personeelsvereniging op vrijdag 2 september.  
 
Voor het algemeen publiek worden er lezingen georganiseerd en is er in 2023 een open dag. Informatie over deze en andere activiteiten volgt op umcg.nl/225
 
Wat is jouw UMCG-verhaal?
 
Die ene dokter of verpleegkundige die jou zo goed heeft geholpen, iets bijzonders voor je deed of simpelweg een arm om je heen sloeg toen het nodig was. Die ene onderzoeker die jou verder hielp of die docent van wie je zijn of haar wijze les nooit zult vergeten. Wat is jouw UMCG-verhaal en wil je dat delen? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zo vormen we samen het verhaal van het UMCG. 

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: UMCG
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : UMCG
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.umcg.nl/s/umcg-staat-een-jaar-lang-stil-bij-225-jarig-bestaan
Originele titel: UMCG staat een jaar lang stil bij 225-jarig bestaan
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2022-09-04


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com