Verklaring 8 IC-hoofden universitaire ziekenhuizen

Zondag 31 oktober deelden de 8 afdelingshoofden van de universitaire ICs hun zorg over de situatie met betrekking tot het toenemend aantal besmettingen met Covid-19 en IC-capaciteit in deze verklaring:

Als afdelingshoofden van de universitaire intensivecareafdelingen voor volwassenen hebben we met alle zorgprofessionals samen al ruim anderhalf jaar het uiterste gedaan om iedereen die dat nodig had de juiste IC-zorg te geven.

We zoeken nu de media omdat het water aan de lippen staat. De vraag om IC-capaciteit zal de komende weken (te) groot worden. Wij vrezen dat we onze verantwoordelijkheid niet meer kunnen waarmaken en niet meer iedereen de juiste IC-zorg, zoals we dat gewend waren, kunnen geven. Het beoogde aantal IC-bedden van 1350 achten wij niet haalbaar. Met de verwachte 700 covid-patiënten op de IC zijn er daarnaast te weinig IC-bedden over voor niet-covid-zorg, zoals b.v. hartoperaties, kankeroperaties of ongevallen.

We roepen daarom iedere Nederlander op om te doen wat in zijn/haar positie mogelijk is om het aantal besmettingen sterk te verminderen. Dat geldt voor het kabinet en de Tweede Kamer maar ook voor alle burgers zelf.

Prof. Dr. D. van Dijk, UMCU
Prof. Dr. A.R.J. Girbes, Amsterdam UMC/VUMC
Prof. Dr. D.A.M.P.J. Gommers, EMC
Prof. Dr. J. G. van der Hoeven, Radboudumc
Prof. Dr. J. C. C. van der Horst, MUMC
Prof. Dr. E. de Jonge, LUMC
Prof. Dr. P.H.J. van der Voort, UMCG
Prof. Dr. M. B. Vroom, Amsterdam UMC/AMC


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Radboudumc
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Verklaring 8 IC-hoofden universitaire ziekenhuizen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 01 nov 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!