Afgelopen donderdag debatteerde de Tweede Kamer over het  loondispensatieplan

De Tweede Kamer debatteerde donderdag over het omstreden loondispensatieplan. Een aantal regeringspartijen is bereid te kijken naar aanpassingen, maar de voorgenomen wetswijziging gaat niet van tafel. Daarmee lijkt het kabinet weinig te doen met het maatschappelijke verzet tegen de aangekondigde maatregel.

De Kamer vroeg staatssecretaris Van Ark onder andere met werkgevers, werknemers, maatschappelijke organisaties en de gemeenten in gesprek te blijven over de uitwerking van het kabinetsplan. Ook wil de Kamer dat wordt onderzocht hoe tegemoet kan worden gekomen aan de bezwaren van maatschappelijke organisaties.

Of hiermee iets wezenlijks verandert aan de loondispensatiemaatregel, is maar zeer de vraag. Eerder sprak de staatssecretaris al met vertegenwoordigende organisaties van mensen met een arbeidsbeperking. Dat heeft onvoldoende invloed gehad op het plan dat zij enkele weken geleden naar de Kamer stuurde.

De staatssecretaris komt na het zomerreces met een nieuw wetsvoorstel, waar de Tweede Kamer over zal stemmen. Zolang de coalitiepartijen vasthouden aan een plan dat mensenrechten aantast en tweederangs werknemers creëert, zal het maatschappelijk verzet aanhouden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Kabinet houdt vast aan loondispensatie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 01 mei 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!