PrEP-medicatie via de apotheek blijft voor iedereen toegankelijk

Pre-Expositie Profylaxe (PrEP) is vanaf 1 augustus via de GGD beperkt beschikbaar. Binnen een pilotperiode van vijf jaar mogen GGD’en PrEP-medicatie uitgeven aan mensen met een verhoogd risico op hiv, het gaat naar schatting om 6.500 mensen. PrEP-medicatie via de apotheek blijft voor iedereen toegankelijk.

Apotheken kunnen aan de verhoogde risicogroep, mannen die seks hebben met mannen, en aan alle mensen die buiten de PrEP-regeling vallen, nog steeds PrEP-medicatie ter hand stellen.

De pilot wordt in opdracht van VWS gemonitord en geëvalueerd door het RIVM. Na drie jaar is een tussentijdse evaluatie voorzien. Na vijf jaar volgt een eindevaluatie die in beeld moet brengen wat het effect van PrEP is geweest op de hiv-incidentie en de soa-prevalentie.

Uitwisseling gegevens
Om interacties met andere geneesmiddelen van de gebruiker te controleren, hebben de GGD’en op grond van de subsidieregeling wel de taak gekregen huisarts en apotheek tijdig te informeren over het PrEP-gebruik van de deelnemers.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: PrEP-medicatie blijft beschikbaar via apotheek
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 29 jul 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!