De NPO zet bij deze debatten een tolk Nederlandse Gebarentaal in

De verkiezingen komen eraan en daarmee ook een aantal grote verkiezingsdebatten. De NPO zet bij deze debatten een tolk Nederlandse Gebarentaal in. Het NOS journaal van 20.00 uur blijft de NPO uitzenden met een gebarentolk. Ook het NOS jeugdjournaal is vanaf 1 maart te zien met een tolk Nederlandse Gebarentaal. Hiermee komt een volledig toegankelijk media-aanbod weer een stap dichterbij.

Stap in de goede richting maar er moet meer
Samen met andere belangen-, expertise- en kennisorganisaties zet Ieder(in) zich al langer in om het audiovisuele aanbod in de media meer toegankelijk te maken. Deze besluiten van de NPO zien wij dan ook als mooie stappen in de goede richting. We blijven ons inzetten om het nóg beter te regelen. Zo is het belangrijk dat er voor het hele media-aanbod wettelijke minimumpercentages komen voor vertaling in Nederlandse Gebarentaal en voor audiodescriptie (beschrijving van het beeld in gesproken woord). Deze minimum percentages gelden nu alleen voor ondertiteling.

Tolk Nederlandse Gebarentaal te zien via NPO Nieuws
De slotdebatten zijn op 16 maart op NPO 1 van 19.00 tot 19.50 uur met de kleine partijen en van 20.35 tot 21.50 uur met de grote partijen. Op zondag 14 maart is er voor de jeugd op NPO 3 een speciaal NOS Jeugdjournaal-verkiezingsdebat. Deze debatten zijn allemaal via NPO Nieuws te volgen met gebarentolk.

De tolk is in al deze gevallen te zien op het kanaal NPO Nieuws, dat voor iedereen live is te volgen via NPO.nl en de NPO-app. Ook is het kanaal te vinden bij alle media-aanbieders, via de volgende kanaalnummers:

Ziggo: kanaal 501
KPN: kanaal 43
Telfort: kanaal 43
XS4ALL: kanaal 43
Delta: kanaal 39
Caiway: kanaal 60
TELE2: kanaal 209
Kabelnoord: kanaal 50
T-Mobile thuis: kanaal 260
Youfone: kanaal 33

Meer over de Ieder(in) lobby over toegankelijke audiovisuele media
Wil je weten wat Ieder(in) en haar leden en netwerkpartners nog meer willen bereiken, lees dan ons Position Paper ‘Toegankelijke audiovisuele media voor mensen met een beperking en ouderen’. Daarin staat precies beschreven welke toegangsdiensten en randvoorwaarden nodig zijn voor een Mediawet die aansluit bij het VN-verdrag Handicap en bij de Europese richtlijn voor audiovisuele mediadiensten. Of neem eens een kijkje in ons lobbydossier hierover op: https://iederin.nl/tag/televisie/

Position paper Toegankelijke audiovisuele media voor mensen met een beperking en oudere


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NPO zet tolk Nederlandse Gebarentaal in bij verkiezingsdebatten en journaals
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 01 mrt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!