Het doel van het collectief is om samen met partners te komen tot de Nederlandse Kanker Agenda en deze gemeenschappelijk uit te voeren

Vrijdag 18 november is tijdens een kick-off in Utrecht het Nederlands Kanker Collectief van start gegaan, een initiatief van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Het Nederlands Kanker Collectief is een onafhankelijk en open collectief en wil de impact van kanker op onze samenleving verminderen, samen met partners die deze ambitie delen.

Het doel van het collectief is om samen met partners te komen tot de Nederlandse Kanker Agenda en deze gemeenschappelijk uit te voeren. In deze agenda worden de belangrijkste doelen op het gebied van kanker beschreven in de fases het leven voor, met en na kanker. De daaruit volgende actieplannen moeten zorgen dat de impact van kanker op de samenleving vermindert. De urgentie voor een Nederlandse Kanker Agenda wordt breed gedeeld. Minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderschrijft het belang van het initiatief: “Ik ben blij dat dit initiatief nu van start gaat.

De urgentie tot meer samenwerking om tot een Nederlandse Kankeragenda te komen is groot.
Tijdens deze bijeenkomst werd dit ondersteund door de bijdragen van twee patiënten. Door het stijgende aantal patiënten is betere samenwerking en transparantie nodig. Maar ook de kwaliteit van de oncologische zorg moet beter. Een breed veld dat nu zeer versnipperd is. Ik hoop dat het Nederlands Kanker Collectief dit kan bundelen en ik kijk uit naar de uitwerking.”

Bij de kick-off waren een groot aantal betrokkenen uit de fases leven voor, met en na kanker aanwezig. Hen is gevraagd actief deel te nemen aan het opstellen van de Nederlandse Kanker Agenda. De contouren daarvan moeten medio 2023 bekend zijn. 

Meer informatie over het Nederlands Kanker Collectief is te vinden op www.nederlandskankercollectief.nl


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Nederlands Kanker Collectief / Gusta Willems
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Nederlands Kanker Collectief
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Nederlands Kanker Collectief van start gegaan
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 18 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!