De NVZ weigert nog steeds met een acceptabel voorstel te komen

Na zeven ronden onderhandelingen in drie maanden zijn CNV Zorg & Welzijn en andere bonden er niet uitgekomen in de onderhandelingen met de NVZ, de werkgeversvereniging van ziekenhuizen, over een nieuwe cao.

De NVZ weigert nog steeds met een acceptabel voorstel te komen. Vakbonden wachten nog op een eindbod van de NVZ. Afgesproken is dat de NVZ daar vandaag mee komt. Via de media laat NVZ echter al weten dat het om een bod van 13% gaat voor twee jaar. De NVZ biedt dus slechts 6,5% per jaar voor een tweejarige cao. Dat is bij de huidige inflatiecijfers volstrekt onvoldoende om de koopkracht op peil te houden.

En de NVZ weet dat ook, dat bleek al bij het Integraal Zorgakkoord. NVZ voorzitter Ad Melkert zei direct na ondertekening al dat daar de afspraken voor loonsverhoging van zorgpersoneel in ontbreken en vroeg zelfs de Tweede Kamer om daar nog iets aan te doen.

Joost Veldt, bestuurder CNV Zorg & Welzijn: “Je werknemers zijn het belangrijkste wat je hebt in een zorgverlenende branche. Je roept als NVZ dat een betere beloning noodzakelijk is om mensen te behouden. Ik begrijp niet goed dat je de cao-onderhandelingen ingaat met te weinig geld op zak.“

CNV Zorg & Welzijn wacht vandaag het eindbod van de werkgevers af. Dat de NVZ al via de media uitspraken doet over het bod, is opmerkelijk en geen blijk van respect en waardering voor werknemers. De volgende stap is dat CNV Zorg & Welzijn en de andere bonden met de leden in gesprek gaan. Veldt: “De verwachting is dat ziekenhuispersoneel dit niet pikt. Nu al hangen er overal spandoeken. Wij gaan deze week nog met onze kaderleden overleggen, maar dat de actiebereidheid groot is, is wel duidelijk.”

Bron: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Datum: 2023-01-31


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com