De Innovatieprijs bestaat naast erkenning ook uit begeleiding door een netwerk van een professioneel team van innovators en experts om de start-up verder te brengen

Wie gaat er vandoor met de ActiZ-WDTM Innovatieprijs 2023? De vakjury heeft uit alle inzendingen vier finalisten geselecteerd die staan de trappelen om de zorg voor ouderen en chronisch zieken op te schudden. Deze vier startups met innovatieve oplossingen voor de verpleeghuiszorg of zorg thuis, mogen meedoen aan de pitchwedstrijd tijdens de Zorg & ICT Beurs op 15 juni in Utrecht.

De winnaar van de competitie wordt beloond met de prestigieuze ActiZ-WDTM Innovatieprijs. De Innovatieprijs bestaat naast erkenning ook uit begeleiding door een netwerk van een professioneel team van innovators en experts om de start-up verder te brengen. Daarnaast krijgt de winnende start-up een plek op het Anders Werken in de Zorg congres eind 2023. Wie zal er zegevieren en de erkenning krijgen die ze verdienen?

Attendi - dé pionier in spraakoplossingen voor de zorg
Wist je dat maar liefst 35% van de kostbare zorgcapaciteit verloren gaat aan administratieve taken en verslaglegging? Attendi heeft dé oplossing: spraakherkenning. Met behulp van hun geavanceerde technologie wordt complete documentatie gecreëerd, zonder dat dit ten koste gaat van de waardevolle tijd en aandacht voor patiënten en cliënten.

Floortje - jouw gids in de wereld van zorgtechnologie!
Floortje helpt zorgmedewerkers en cliënten bij het ontdekken en selecteren van de meest geschikte zorgtechnologieën. Met geavanceerde algoritmen en diepgaande kennis van de zorgsector, biedt Floortje direct bruikbare aanbevelingen die perfect aansluiten bij specifieke behoeften en situaties. Dankzij Floortje wordt het maximale potentieel van zorgtechnologie benut en wordt de kwaliteit van zorg verbeterd.

Genus Care - dé ultieme oplossing voor zorg op afstand en digitalisering in de zorg
Het Genus Home Care systeem helpt zorgverleners en mantelzorgers eenvoudig verbinding maken met cliënten, vitale functies monitoren, tijdig alarmen ontvangen en zelfs beeldbellen en foto's uitwisselen. Dit maakt zorg op afstand persoonlijker, efficiënter en betrouwbaarder dan ooit tevoren.

Micro-Cosmos - een innovatieve oplossing die het comfort en herstel van patiënten aanzienlijk verbetert
De Micro-Cosmos bedkap zorgt ervoor dat patiënten en cliënten van een rustige slaapomgeving genieten, wat bijdraagt aan een sneller herstel. De bedkap minimaliseert externe prikkels, waardoor een diepere en ontspannen slaap mogelijk is. Bovendien verlicht de bedkap de werkdruk van verpleegkundigen door oproepen en verstoringen in de nacht te verminderen, waardoor zij zich kunnen concentreren op andere belangrijke taken, terwijl de patiënten comfortabel en ongestoord kunnen rusten.

Laat je ook inspireren op de Zorg & ICT-beurs
Zorg & ICT is het grootste health tech event van Nederland en dé jaarlijkse ontmoetingsplek waar zorgprofessionals leren innovaties succesvol toe te passen om zo samen te werken aan toekomstbestendige zorg. Met het hoofdthema ‘In charge of the future’ is er veel aandacht voor de hot topics als artificial intelligence, cybersecurity, virtuele zorg en databeschikbaarheid.

Bron: ActiZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Dit zijn de vier finalisten van de ActiZ-WTDM Innovatieprijs
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 04 jun 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!