Wie heeft Het Beste Zorgidee van 2017?

Heel Nederland wordt voor de tiende keer uitgedaagd om mee te denken over hoe de zorg beter kan. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren. Vorig jaar won Karin Groeneveld met haar ‘Yoho-app’. De app koppelt hulpbehoevende senioren aan jongeren die een bijbaantje zoeken.

Niet alleen wetenschappers en deskundigen hebben ideeën om de zorg beter te maken. ONVZ Zorgverzekeraar, initiatiefnemer van Het Beste Zorgidee, nodigt heel Nederland uit om mee te denken over hoe de zorg beter kan. Iedereen kan tot 11 oktober ideeën insturen. De jury kiest de drie meest innovatieve ideeën, waarna het aan het Nederlandse publiek is om het allerbeste idee te kiezen. De winnaar krijgt een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren.

Om kans te maken, moet een idee een wezenlijke bijdrage leveren aan de zorg. Ideeën kunnen te maken hebben met bewegen, eten, ontspannen, werken en zorgen. De laatste jaren bieden technologische ontwikkelingen oneindig veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld apps die helpen om meer te bewegen, gezonder te eten, maar ook te ontspannen.

Het geheim van een goed idee

“Als jurylid let ik op de eenvoud”, legt olympisch zwemkampioen Pieter Van den Hoogenband uit. “De briljante ideeën die we al hebben gezien blinken uit in eenvoud en zijn goed toepasbaar.” Zo won vorig jaar de Yoho-app van Karin Groeneveld. De Yoho-app blaast het ouderwetse heitje voor een karweitje nieuw leven in, stelt juryvoorzitter Louise Gunning. “Als huisarts zag Karin Groeneveld dat steeds meer senioren te maken hebben met eenzaamheid. Het mooie van dit idee is dat het uit een plattelandsgemeente komt waar de bijbaantjes voor jongeren, anders dan in de grote steden, niet voor het oprapen liggen. De Yoho-app brengt die twee groepen samen.” Bekijk de ideeën van eerdere winnaars.

Bron: Zorgverzekeraars nederland


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 29 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!