In deze week vragen zorgaanbieders en andere organisaties aandacht voor meer digitale ondersteuning in de zorg

Hoe staat het met het Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg? Wat is er bereikt in 2018? Op 21 januari 2019 presenteert Dianda Veldman, directeur Patientenfederatie, de uitkomsten. Dat gebeurt tijdens de Openingsmanifestatie van de landelijke e-healthweek.

De e-health week is van 21 t/m 26 januari en vindt voor de derde keer plaats. In deze week vragen zorgaanbieders en andere organisaties aandacht voor meer digitale ondersteuning in de zorg.

Impuls
Begin 2017 heeft Patientenfederatie Nederland het initiatief genomen tot het Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg. Het Vliegwiel bestaat uit een groep eHealth voorlopers en enthousiastelingen, afkomstig uit zorg, industrie en beleid. Hiermee wil de Patientenfederatie de digitale zorg in Nederland een impuls geven. Op twee gebieden zijn partijen bij elkaar gebracht: digitale keuzehulpen voor Samen Beslissen en telebegeleiding bij hartfalen. Samen met medisch specialisten, zorgverzekeraars en leveranciers zijn concrete stappen gezet om deze digitale zorg voor veel meer patiënten toegankelijk te maken.

Programma
Het Vliegwiel voor digitale innovatie in de zorg organiseert in de e-health week activiteiten voor zorgaanbieders en leveranciers, om hen laagdrempelig te laten kennismaken met de digitale toepassingsgebieden. Op 23 januari is er een masterclass contractinnovatie in Utrecht, over structurele bekostiging van slimme zorg thuis. Die dag zijn er ook interactieve sessies in Tilburg en Amsterdam over Samen beslissen en hoe digitale keuzehulpen daarbij kunnen helpen. Op 24 januari is er een sessie over Telebegeleiding hartfalen in Enschede. In het Jeroen Bsoch ziekenhuis kunnen ook patienten zelf kennis maken met Thuis Monitoring bij Hartfalen.

Meer informatie: www.patientenfederatie.nl/vliegwiel


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Patientenfederatie Nederland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Digitale innovaties in de e-health week
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 03 jan 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!