Apotheek.nl bevat onder meer bijna 300 medicijnvideo’s, ruim 1400 medicijnteksten en verschillende instructievideo’s in vier talen

Apotheek.nl wint de award voor Beste Website van het Jaar 2023, in de categorie ‘gezondheid’. Hiermee sleept de medicijnwebsite voor de zesde keer op rij deze titel binnen. De award werd voor het eerst gewonnen in 2018.  

“Deze titel bekrachtigt de rol die Apotheek.nl speelt bij het ondersteunen van apothekers en hun apotheekteam in hun werk,” aldus Aris Prins, KNMP-voorzitter. “Apothekersassistenten kunnen samen met patiënten bijvoorbeeld de instructievideo’s doornemen, waarna patiënten deze thuis nog eens kunnen nazien.”  
 
“Apotheek.nl is door en voor apothekers en hun team. De medicijnvideo’s, waarin apothekers de werking van een geneesmiddel uitleggen, zijn mede tot stand gekomen met de leden. Zonder hen hadden we de titel Beste Website van het Jaar niet binnen kunnen winnen.”   

Nike Everaarts, apotheker en teamleider van Apotheek.nl: “Apotheek.nl blijft zich ontwikkelen. Zo heeft het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) van de KNMP dit jaar meer dan 140 samenvattingen van de meest geraadpleegde en voorgeschreven geneesmiddelen gepubliceerd op Apotheek.nl. Daarnaast start per 1 januari 2024 een pilot met Service Apotheek voor het beschikbaar maken van medicatiebegeleiding van Apotheek.nl in de Service Apotheek-app.”  

Over Apotheek.nl
Apotheek.nl bevat onder meer bijna 300 medicijnvideo’s, ruim 1400 medicijnteksten en verschillende instructievideo’s in vier talen. Alle informatie wordt dagelijks up-to-date gehouden door apothekers. De website wordt vooral ingezet vanwege de betrouwbaarheid en de begrijpelijke content. Daarnaast biedt de site verschillende functionaliteiten, die zowel de patiënt als de apotheekmedewerker helpen. Denk aan het laten voorlezen van de tekst of de optie om informatie met één klik te delen met patiënten. 

Bron: KNMP


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KNMP
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Apotheek.nl wint verkiezing Beste Website van het Jaar 2023
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 27 nov 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!