Iedereen heeft recht op gelijke behandeling

Vanaf nu werken 18 lokale antidiscriminatievoorzieningen samen om discriminatie aan te pakken. Voel je je ongelijk behandeld, bijvoorbeeld vanwege je handicap of chronische ziekte? Dan kan je dit melden op dicriminatie.nl. 

Artikel 1
Iedereen heeft recht op gelijke behandeling. Dat staat in Artikel 1 van de Grondwet. Word je anders behandeld, achtergesteld of uitgesloten vanwege persoonlijke kenmerken, zoals je leeftijd, geslacht of handicap? Dan kan het zijn dat je gediscrimineerd wordt en dat is verboden volgens de wet. Op Discriminatie.nl vind je meer informatie over discriminatie op alle gronden, ook op de grond handicap.  Er staat waarom het schadelijk is, waar het zich kan voordoen, welke wetten en regels in Nederland gelden en wat je kan doen tegen deze vorm van discriminatie

Maak melden toegankelijker
Onder Discriminatie.nl bundelen achttien antidiscriminatievoorzieningen in Nederland de krachten om het melden toegankelijker te maken. Hiermee is Discriminatie.nl actief in 90 procent van de Nederlandse gemeenten. De samenwerking stelt de antidiscriminatievoorzieningen in staat om gezamenlijk campagnes te voeren en de kwaliteit van hun dienstverlening te verbeteren.

Discriminatie.nl is niet alleen een digitaal platform, maar heeft ook kantoren met medewerkers in heel Nederland, waar melders terecht kunnen.

Eerste stap landelijke organisatie
De samenwerking is een eerste stap naar een landelijke onafhankelijke organisatie om iedereen in Nederland te ondersteunen wanneer zij zich gediscrimineerd of ongelijk behandeld voelen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties werkt aan een nieuwe wet om dit mogelijk te maken.

Kijk op Discriminatie.nl voor meer informatie en om discriminatie te melden.

Bron: Ieder(in)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Eén landelijk meldpunt discriminatie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 10 jan 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!