De gids is gemaakt om de enorme kracht van gemeenschappen voor gezondheid, zorg en participatie te expliciteren.

Naar aanleiding van de 1e NATIONALE DIALOOG Gemeenschapskracht op 17 mei in Utrecht is de brochure Samen recht doen aan gemeenschapskracht (PDF) verschenen. Een gids over wat gemeenschapskracht is, met praktijkvoorbeelden en handreikingen om aan de slag te gaan: via een coöperatie, wijkdialoog, wijkinfrastructuur en wijkcontract. De gids wordt de komende maanden zowel digitaal als fysiek verspreid.
 
Expliciteren wat er al is
De gids is gemaakt om de enorme kracht van gemeenschappen voor gezondheid, zorg en participatie te expliciteren. Om breed bekend te maken wat buurt-, dorps- en stadscoöperaties zijn en doen. En om nog meer samen te werken met gemeente(n) en wijkpartners, niet op een vrijblijvende manier maar vanuit gelijkwaardigheid en met veel zingeving en resultaat. We zijn positief over de toekomst.

Nieuwe verbindingen
De Dialoog Gemeenschapskracht heeft tot veel nieuwe verbindingen geleid. Die worden allemaal verkend. Minister Hugo de Jonge heeft de Tweede Kamer laten weten dat hij in het najaar reageert op het Actieprogramma Zorgzame Gemeenschappen, na afstemming met zijn collega’s van BZK, SZW en Financiën. In het najaar starten ook de voorbereidingen voor de Dialoog Gemeenschapskracht in 2019. Er komt hoe dan ook een vervolg. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Anja van der Aa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Gids over gemeenschapskracht verschenen!
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 23 jul 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!