De gids bevat praktijkvoorbeelden en handvatten om gezondheid mee te wegen binnen het omgevingsbeleid

De Gids Gezonde Leefomgeving is een website voor iedereen die aan de slag wil met het gezonder inrichten van de leefomgeving. Hiervoor biedt de gids instrumenten en werkvormen om samen te werken aan een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld in het kader van de Omgevingswet die veel kansen biedt om met een gezonde inrichting van de leefomgeving aan de slag te gaan.

Ook bevat de gids praktijkvoorbeelden en handvatten om gezondheid mee te wegen binnen het omgevingsbeleid. De leefomgeving moet immers gezond en veilig zijn, uitnodigen tot bewegen en ontmoetingen, en prettig om in te wonen. Door de leefomgeving gezonder in te richten kan veel gezondheidswinst worden geboekt. Ook bevat de gids suggesties voor het opnemen van gezondheid in omgevingsvisie en lokale plannen en tips om de gezondheid in een gebied goed in beeld te brengen.

Op 7 februari is de Gids Gezonde Leefomgeving gelanceerd op de landelijke conferentie Alles is Gezondheid… Aan de hand van praktijkervaringen kan de gids in het komende jaar verder worden uitgebreid. Het RIVM heeft voor deze gids, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, samengewerkt met het Programma ‘Aan de slag met de Omgevingswet’, GGD GHOR Nederland, en Rijkswaterstaat.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : RIVM
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Gids voor gezonde leefomgeving online
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 feb 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!